Mange vil i løpet av livet, kanskje tidlig, kanskje seint, finne ut at det kan lønne seg å være praktisk. Du behøver ikke en stor, idealistisk fortelling – du trenger bare å ta et smart valg.

Martine Johanne Munkvold på 23 år gjorde nettopp det. Hun studerer økonomi og ledelse hos oss, men det var ikke opplagt at hun skulle bli økonomistudent.

– Det er en lang historie egentlig. Jeg visste ikke helt hva jeg skulle gjøre, og det var vel det som fikk meg til å velge økonomi og ledelse, sier Martine.

– Jeg fikk nemlig høre at hvis du ikke helt vet, så er dette en fin retning å gå. Du får så mange muligheter senere.

Hvorfor studere ved USN?

Studenter har ulike grunner til å velge studiestedet de gjør. Noen legger vekt på beliggenhet, andre på hvor mange av vennene som drar til det ene eller andre stedet, kvaliteten på studietilbudet, eller kanskje hvor stor prestisje som er knyttet til høyskolen eller universitetet.

Martine har krysse av en haug med avmerkingsbokser på listen sin etter at hun begynte studenttilværelsen ved USN.

– USN er i seg selv et stort universitet, men det jeg tror er unikt, er at siden det er fordelt på så mange campuser, blir ikke hver campus så stor.

– Vi som studenter har et godt samhold, alle vet hvem nesten alle er.

Martine liker også at studentene har så god kontakt med foreleserne sine.

– Sånn sett er ikke dette så langt unna videregående, sier hun.

Jobb eller master?

Martine går andre året på bacheloren i økonomi og ledelse. Hun har fortsatt god tid på å bestemme seg for om en vil gå videre på en master. Martine ser uansett ikke for seg at det skjer med én gang.

– Det blir nok en master etter hvert. Jeg kommer til å ta en liten pause etter bacheloren for å jobbe og skaffe meg litt erfaring først.

Drømmejobben er å starte for seg selv, og gjerne noe innenfor regnskap og økonomi, ikke minst fordi hun nå virkelig har fått sansen for faget hun studerer.

– Jeg har alltid synes det var gøy med tall, budsjett og systemer, og når jeg har fått testet det ordentlig, er det ekstra gøy når en mestrer det.

Hvorfor ble det økonomi og ledelse i Kongsberg?

Martine er opprinnelig fra Narvik og flyttet til Kongsberg av flere årsaker. Hun og samboeren var lei av å bo i «det kalde nord» og ville bo nært Gardermoen. Begge er eventyrlystne og liker å reise, både hjem til Narvik og til helt andre steder i verden, så nærhet til luftig transport var et must.

– Vi hadde dessuten litt bekjentskaper i Kongsberg fra før, så da ble det mer naturlig, forteller Martine.

– Med barn er det også ble mer praktisk å studere i samme byen som vi bor.

Som så mange andre har også Martine fått kjenne på kroppen, og i hodet, den berømte overgangen fra videregående til universitet. Fra perioden hvor du blir passet godt på gjennom tre år, før friheten eksploderer i russetida, som vi kanskje kan se på som en slags forberedelse til et utdanningsliv uten så mange grenser.

– Studielivet funker veldig greit, sier Martine om den nye studiehverdagen, der du ikke må gjøre alt, men hvor du bør gjøre ganske mye – uten at så mange passer på.

– Det er stort sett undervisning fire dager i uka, og lite av det er obligatorisk – du velger selv om du vil komme eller ei. Vi har et lite barn, da er det veldig greit med fleksibilitet. I eksamenstida blir det mer hektisk, men det har gått greit, sier Martine.

Derfor burde du velge økonomi og ledelse ved USN Handelshøyskolen

Vil du ha en sikker utdannelse innen økonomi med stor faglig bredde og mulighet for lederansvar i fremtiden? Da har vi utdanningene for akkurat deg.