Det føles kanskje som en liten lottogevinst hver gang studielånet ditt kommer inn på konto, eller i det minste som en betydelig donasjon fra en ukjent onkel, men på et ellet annet tidspunkt vil din statlige velgjører ha pengene tilbake.

Det er derfor det er så fint å vite hva du kan forvente å tjene når du en dag sitter med studielån, boliglån og billån og lurer på hvor mye overskuddet blir per måned.

I verste fall sitter du med underskudd, men da er det ikke sikkert du har gjort deg fortjent til en økonomiutdannelse likevel.

Hva tjener du etter en økonomi eller lederutdanning?

Under har du noen gode eksempler på hva du kan forvente å tjene hvis du velger en økonomiutdanning eller lederutdanning ved USN.

Her vil det finnes store individuelle forskjeller, avhengig av blant annet arbeidsgiver, om du befinner deg i offentlig eller privat sektor, og om du har snakketøyet i orden, slik at du forhandler deg til en god begynnerlønn.

 

Finansrådgiver/investeringsrådgiver

Finansmegler

Forsikringsrådgiver/forsikringsagent

  • Snitt: 658 080 kroner

Regnskapsfører

Økonomikonsulent

  • Snitt: 619 440 kroner

IT-konsulent

Eiendomsmegler

Toppledere i offentlig administrasjon

  • Snittr: 1 202 760 kroner

Administrerende direktører

  • Snitt: 825 720 kroner

Personalsjefer

  • Snitt: 925 560 kroner

Økonomisjefer

  • Snitt: 979 320 kroner

 

Dette er altså noen eksempler på hva du kan forvente, men merk deg også at enkelte stillinger medførere høyere lønn i løpet av kortere tid enn andre.

Kilde: Utdanning.no