Radhika Gupta (26) er siviløkonomstudent, og har allerede tilbrakt flere år ved Norges nyeste universitet. Hun har en bachelor i økonomi og ledelse fra Kongsberg, en bachelor i regnskap og revisjon fra campus Vestfold, og studerer nå til å bli siviløkonom på campus Ringerike med spesialisering i finans.

Siviløkonomer er attraktive på arbeidsmarkedet

Radhika valgte å ta en master i økonomi og ledelese - siviløkonom  slik at hun blir attraktiv på jobbmarkedet. Siviløkonomiutdanningen er den høyeste utdanningen innen økonomi og ledelse, rettet mot lederstillinger i privat næringsliv og offentlig forvaltning.

Hør også om hva drømmejobben hennes er, når hun er ferdig utdannet siviløkonom i videoen nedenfor.

Gode forelesere

Radhika mener at foreleserne ved studiet er meget dyktige. Ved USN får du også bedre kontakt med underviserne enn ved flere større universiteter.

To økonomistudenter som jobber foran en mac maskin.

Godt sosialt miljø på USN

Som så mange andre som studerer ved USN, peker hun på fordelene ved at studentene ikke "drukner" i svære bygninger og overveldende forelesningssaler, og at de arbeider sammen i et fellesskap.

– Man føler seg aldri alene på skolen, det er bare gøy å dra dit når en kan treffe så mange hyggelige bekjente, sier Radhika.

Det sikreste tegnet på at du er på vei ut av ungdommen, er likevel at du innser at sosial harmoni og festlige anledninger ikke alene kan styre studievalget ditt. Da kunne du like gjerne vært russ resten av livet.

Slik velger du riktig økonomiutdanning

Lurer du på hvilken økonomiutdanning du skal velge? Økonomistudent Radhika gir deg gode råd.