Kunnskap i matematikk og tallforståelse står sentralt i nesten alle yrker. Spesielt fremover i et samfunn der digitaliseringen, robotiseringen og automatiseringen går i ekspressfart.

Det blir rett og slett mer matematikk i arbeidslivet. Ikke bare må økonomer, teknologer og ingeniører ha god sans for tall, også helsearbeidere, lærere, designere, ledere, samfunnsvitere, eiendomsmeglere og naturforvaltere må forholde seg til tall og teknologi hver dag. 

Hvis du føler interessen din er tall og matte, har vi utdanninger for deg som kan åpne mange karriereveier i flere ulike yrker.

5 utdanninger for deg med sans for tall 

Når næringslivet sårt trenger kvalifiserte ansatte som har god forståelse for tall, blir du attraktiv for mange bransjer i både privat og offentlig sektor.

Illustrasjonsbilde av en kvinnelig student som sitter ved et bord ute i aulaen og smiler til kamera med blokk og penn foran seg.Er du glad i matte og tar en høyere utdanning innen interessefeltet ditt, blir du etterspurt av mange ulike bransjer. 

Hos oss finner du et hav av muligheter for en nyttig utdanning som vil gi deg en god jobb. Her har vi plukket ut fem utdanninger for deg som er glad i tall og matte.  

1. Bli noe innen økonomi og ledelse! 

Hos oss kan du bli en ettertraktet kandidat på arbeidsmarkedet med fagkompetanse innen økonomi, ledelse og innovasjon. Kunnskap som trengs i alle type bedrifter, organisasjoner og offentlige virksomheter. 

2. Bli siviløkonom! 

Som siviløkonom har du mange jobbmuligheter. Siviløkonomstudiet er den høyeste utdanningen innen økonomi og ledelse. Siviløkonomer jobber ofte med ledelse og styring av bedrifter og organisasjoner. Hos oss kan du ta 5-årig siviløkonomstudium eller en mastergrad i økonomi og ledelse med sidetittel siviløkonom. 

3. Bli lysdesigner!

Arkitektonisk lysdesign er avgjørende for menneskelig velvære, og er et fag i sterk vekst. Utdanningen åpner for mange spennende jobbmuligheter. Som lysdesigner former du både uterom og innemiljøer, alt fra skoler og barnehager til butikklokaler, restauranter, parker og torg. 

4. Bli ingeniør! 

Med en utdanning innen ingeniør- og teknologifag er du både en oppfinner og problemløser som kan bidra med gode, bærekraftige løsninger på store samfunnsutfordringer.

Illustrasjonsbilde av en kvinnelig student sittende foran pulten med nesa i boka foran laptopen. Kunnskap om tall er nyttig å ha for nesten alle yrker i samfunnet. 

5. Bli lærer!

Som grunnskolelærer blir du en viktig person i hverdagen til barn og unge. Vi tilbyr også femårige lektorutdanninger for deg som er interessert i et spesielt fag og ønsker å undervise på videregående skole.

Det er lov å ombestemme seg

Og husk! Valget du tar nå, trenger ikke å være for resten av livet. Du har lov til å ombestemme deg om du velger feil studium. Nye muligheter dukker opp. Etter- og videreutdanning er også et alternativ.

Det viktigste er at du søker en utdanning innen fristen 15. april. 

studenter med pc

10 grunner til at du bør søke studier

10 grunner til hvorfor du skal velge studier til høsten.