Allerede før du er 30 har du måttet ta en del eksistensielle livsvalg, noen av dem får større konsekvenser enn andre. «Ser jeg for mye på Paradise Hotel?» er ikke ett av dem, men «Skal jeg virkelig flytte til by X for å studere fag Y ved studiested Z?» kan fort bli det.

Og hvis du skriver setninger som inneholder «X», «Y» og «Z», har du allerede tatt noen valg her i livet – som for eksempel at du skal studere økonomi og ledelse. Det vet du.

Men hvorfor skal du velge akkurat USN Handelshøyskolen for denne studieretningen? Det er et godt spørsmål.

Vi har fått visedekan for profesjonsutdanning Birger Opstad, til å hjelpe oss med noen gode svar på det spørsmålet.

Gunstig beliggenhet – i flere byer og fylker

Når amerikanske eiendomsmeglere skal fortelle hva som styrer prisene på hus eller hytter, gjentar de gjerne denne frasen: «It’s three things: Location, location, location». Og det er jo fordi det betyr noe.

På samme måte betyr det noe at USN holder til i tre fylker (Buskerud, Vestfold, Telemark), fordelt på hele åtte ulike steder: Bø, Drammen, Horten (studiested er Vestfold), Notodden, Porsgrunn, Kongsberg, Ringerike og Rauland.

Student foran campus ringerikeCampus Ringerike tilbyr ulike retninger innenfor økonomi og ledelse

Det betyr at du får valgfrihet, og hvem liker ikke det?

Geografisk frihet gjør at du kan velge landskapet ditt med omhu. Liker du land? By? Kyst, kanskje? Eller innlandet? USN er over alt, i så måte.

Fordi USN ikke vil at du skal bruke så lang tid på å reise, kan du også bo rett ved campus, i en av de mange studentboligene som er nært knyttet til studiestedet.

Trives godt faglig og sosialt

Er det én ting studentene ved USN trekker frem, så er det det sosiale miljøet. Til tross for, men også grunn av, at USN er det fjerde største universitetet i Norge, med over 18 000 studenter og rundt 1600 ansatte, fremhever mange av studentene hvor godt de liker de små klassene, den nære kontakten med foreleserne, og hvor enkelt det er å bli kjent med andre studenter – fordi en ikke drukner i mengden.

Du får også påfyll fra andre deler av verden gjennom etablerte samarbeid med internasjonale utdanningsinstitusjoner, i tillegg til en rekke unike valgfag og spesialiseringer som tilbys det tredje og siste året av bachelorgraden.

Både tradisjonelle og utradisjonelle fag

Noen ønsker kanskje å tråkke i familiens stolte fotspor. Mor var revisor, farfar og mormor var revisor, og så var nok tipptippoldefar også revisor, om enn i en ganske tidlig utgave.

Derfor tilbyr også USN Handelshøyskolen en rekke tradisjonelle fag innenfor økonomi og ledelse, som markedsføring, regnskap, statsvitenskap, sosiologi, finans og ledelse.

Samtidig finnes det alltid noen som vil gå nye veier, og de veiene har vi på USN. Du kan for eksempel studere innovasjon eller entreprenørskap, eller du kan ta for deg IT og informasjonssystemer – en studieretning som er så håndsydd for framtida at den kunne vært en hanske.

Det er utrolig spennende å studere økonomi og ledelse

Martine valgte en bachelor i økonomi og ledelse - og angrer ikke! Dette er grunnene til at hun valgte USN og campus Kongsberg.

Må ikke levere bachelor-oppgave

Du behøver ikke skrive en vanlig bacheloroppgave i økonomi og ledelse hvis du studerer hos oss. Du kan for eksempel drive studentbedrift, et pedagogisk program som hjelper studenter å etablere, drifte og avvikle sin egen bedrift

Eller du kan bruke det tredje året til et internship, eller til praksis – alt i samarbeid med næringslivet som holder til der du studerer.

Sist, og kanskje også minst, så gjør USNs beskjedne semesteravgift på snaue 900 kroner et betydelig mindre innhogg i din beskjedne studentøkonomi enn semesteravgifter ved enkelte andre handelshøyskoler, hvor du må ut med godt over 30 000 kroner per semester.

Som mulig økonomistudent ser du garantert forskjellen.