Barna som går i barnehagen, foreldrene til barna og de ansatte i barnehagen. Her er fem gode grunner til å bli barnehagelærer.

1. Jobbe med mennesker

Som barnehagelærer har du en arbeidshverdag hvor du jobber med mennesker. Som barnehagelærer jobber du med barn i samspill, utforskning og lek. I tillegg til å arbeide med barn får du gleden av å jobbe med ansatte i alle aldre og du har tett samarbeid med foresatte.

2. Variert jobbhverdag

Arbeidsdagen som barnehagelærer er variert. Ingen dager er like. Du jobber ute og inne, med barn og voksne og du må både planlegge og evne å ta ting på sparket. I barnehagelærerutdanningen får du muligheten til å fordype deg i fagområder som du kan bruke når du begynner å jobbe i barnehage. Som barnehagelærer kan du også jobbe som pedagogisk leder. Da blir du en leder med personalansvar for de ansatte i barnehagen.

Rolf er barnehagelærer - en superhelt!

Rolf er barnehagelærer og en superhelt for de minste av oss. Hver dag møter han en gjeng med barn som blir glade for å se ham.

3. En utdanning med mye praksis

I barnehagelærerutdanningen har du praksis i minimum 100 dager i løpet av studiet. 95 dager i barnehage og fem dager i skole. Her ser man på den viktige overgangen for barna fra livet i barnehagen til de begynner på skolen. I praksisperiodene gjør du deg erfaringer og refleksjoner over teorier du har fått kunnskap om i undervisningen.

4. Arbeidsplasser i hele landet

Som barnehagelærer kan du søke jobb i hele landet. Arbeidsmarkedet varierer noe fra sted til sted, men det vil alltid være behov for dyktige barnehagelærere. Det blir som regel lyst ut flest ledige stillinger på vårhalvåret.

5. Studer på campus eller nett- og samlingsbasert

Barnehagelærer er et treårig studium på fulltid. Hos oss kan du studere ba­­rnehagelærer klassevis på campusene Drammen, Notodden, Porsgrunn og Vestfold. Du kan velge å ta studiet som samlings- og nettbasert studium på campus Notodden som inkluderer fire obligatoriske samlinger per semester. I tillegg er det mulig å ta et fireårig deltidstudium på campus Vestfold.