Du klarer ikke å glemme den gode historielæreren din, sier du? Eller læreren du hadde i norsk? For ikke å snakke om læreren som endelig fikk deg til å skjønne matte. Den beste læreren ever!

Tenk om du kan bli den drømmelæreren?

Lektorstudier gir deg tusenvis av muligher til å gi muligheter til tusener

Som lektor får du jobbe med akkurat de fagene du synes er aller mest spennende, samtidig som du får lede og utvikle andre.

Visste du dessuten at lektorer tjener best blant alle lærergruppene?

Derfor bør du bli lektor

Lektorutdanningen gir deg en sikker jobb og et spennende arbeidsliv. Etterspørselen etter lektorer ved videregående skoler er stor, og du kan jobbe hvor du vil i landet.

Eivind Bråtalien (19) har valgt lektorutdanning i realfag fordi han er glad i matte og fysikk. Han har lyst til å motivere ungdom til å oppdage realfag.

Hos USN har lektorutdanningen en viktig plass, og du kan velge mellom disse tre:

Tips for å komme gjennom lektorstudiet

Eivind har flere gode tips til deg som er lektorstudent, enten du går realfag, norsk eller historie.

• Lev livet mens du har det! Det er viktig å lese, men det er også viktig å gjøre andre ting.
  • Bli god på å organisere tid!
  • Dersom du føler at du bruker for mye tid på å studere, kan det hjelpe å sette av et par timer hver dag til noe helt annet.
  • Dersom du føler at du ikke studerer nok, kan det være lurt å sette av noen timer hver dag til å jobbe. Det handler om å være disiplinert.
  • Møt opp på forelesninger og øvingstimer!
  • I disse timene har du tilgang på forklaringer og tanker utenom de som står i fagbøkene, hvilket kan hjelpe tankeprosesser igang. Det er dessuten en klar sammenheng mellom oppmøte og karakterer.

Hva er forskjellen på lærer og lektor?

Lyst til å bli lærer, men usikker på hva de forskjellige begrepene betyr? Dette er forskjellen på lærer- og lektorstudiene hos oss.