Du har kanskje ikke tenkt på ordet influenser på denne måten før. Joakim Rønningen Larsen er helt klar på at det han studerer, det gjør ham til en influenser! 

– Jeg skal ikke bli en sånn influenser som folk vanligvis forbinder med ordet. Ikke en rosablogger. Ikke en som prater om hva du skal ha på deg eller spise, ikke en som promoterer veien til sommerkroppen, som i år også er isbiter og bomull. Jeg skal ikke gi unge jenter rabatter på restylane slik at alle ser ut som Daffy Duck, sier Joakim.

– Jeg skal bli en influenser med påvirkningskraft som faktisk kan bidra til økt kunnskap og trygghet, dele ut de rette verktøyene til å takle medgang og motgang på en sunn måte.

– Jeg skal være en influenser som lærer bort medmenneskelighet, empati, refleksjon og trygghet, sier Joakim.

– Jeg skal bli barnehagelærer!

Barnehagelærer som rollemodell

– Barnehagelæreren er et forbilde og en rollemodell. En superhelt for de minste, sier Joakim.

Etter halvannet år som assistent i en barnehage, gleder han seg til å starte i yrket som barnehagelærer med mer tyngre, kunnskap og ballast.

Joakim har valgt å ta barnehagelærerutdanningen ved USN i løpet av fire år på deltid. Det gjør at han kan leve et etablert familieliv ved siden av med kone, barn, hus og hage.

Fra før har Joakim Politihøgskolen, men fant ut i en alder av 32 år at han har mer lyst til å jobbe forebyggende med barn og unge.

– Jeg vil bidra med noe som forhåpentligvis kan forme noens liv til det bedre. Bidra til at neste generasjon ungdommer har større tro på seg selv og egne ferdigheter.

–  Jeg vil bidra i samfunnet med et yrke som faktisk betyr noe, som er med på å avlaste, hjelpe og veilede, trøste, engasjere og rettlede, sier Joakim om å bli barnehagelærer.

Kan du tenke deg å jobbe med det samme? Bachelorgraden som barnehagelærer kan du ta hos oss ved campusene Porsgrunn, Notodden, Drammen og Vestfold.

[show_related]

Dette er barnehagelærer

Som barnehagelærer og pedagogisk leder bidrar du til å skape et trygt og utfordrende miljø for barn gjennom lek, utforskning og læring, samtidig som du får kompetanse til å lede personalgrupper.

Barnehagebarn i spisepause ute med en kvinnelig barnehageansatt som hjelper. IllustrasjonsbildeBarnehagelæreren er den som gjenkjenner og dekker barns behov for trøst og omsorg slik at barnet opplever trygghet og kjærlighet. Barnehagelæreren er den som lærer barnet å ta del i leken med de andre og får forståelse for samspill og samarbeid.

Barnehagelæreren er den som utfordrer barnet til å ta siste steg opp klatresteinen og får kjenne på mestringsfølelse og gleden av å nå et mål.

– En influenser kan brukes i ganske mange andre settinger enn alle tenker på.

– Trenere, speiderledere, lærere, barnehagelærere og alle gode forbilder, faller under tittelen, om du spør meg, fastslår Joakim.