Som lærer i dag skal du være med å utvikle elever til et digitalt samfunn, og derfor underviser lærerutdanningene ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN) deg i bruk av digital teknologi, som du kan trekke inn i klasserommet.

Lærerutdanning for fremtiden

I mange skolefag kan elevene lære fagstoffet gjennom bruk av spennende teknologi. Se for deg at du underviser klassen din i norsk. Med spillplattformen Bloxels kan du for eksempel utfordre elevene til å fortelle Henrik Ibsens klassiske "Et dukkehjem" gjennom en egenprodusert digitalt spillfortelling. Og du kan la dem skape sine egne personer og designe frem deres egen verden, som til slutt blir en historie de kan presentere for resten av klassen.

Du kan også ta elevene dine med på reiser gjennom bruk av virtuell virkelighet (VR). Ta dem med på tur i samfunnsfagstimen og la dem se hvordan folk lever i andre deler av verden. I historietimen kan de få lære om den franske revolusjon ved å besøke gamle dagers Paris. Og hvor gøy ville det ikke være å lære astronomi gjennom et besøk til Mars?

Lærerutdanning ved USN gjør deg digitalt kompetent

Å bygge egne spillfigurer og reise på digitale turer kan fort høres ut som bare lek og moro, men det er faktisk her du som lærerstudent kan utfordre deg selv til å finne ut av hvordan du kan omgjøre disse digitale opplevelsene til elevers læring i fag.

Å utforske teknologien sammen med medstudenter og veiledere kan bidra til at du finner nye og smarte læringsmåter for elever. Dette gjør også din egen læring til en sosial aktivitet, ettersom du blir bedre kjent med dine medstudenter når dere jobber i fellesskap og samarbeider om å skape teknologiske læringsmetoder.

USN-student Lene Johanessen programmerer en Spheroball. foto.

Også erfaringene fra denne sosiale aktiviteten er kjempenyttig for deg som lærerstudent å ta med deg inn i klasserommet, ettersom du får en forståelse for hvordan et godt læringsmiljø for elever kan skapes.

USN-studenter har også prøvd verktøyet ute i praksis. Her kan du se NRK-dagsrevyens innslag om lærerstudentene som bruker VR under praksis på Røyken ungdomsskole (seks minutter ut i sendingen).

Dette er lærerutdanningene ved USN

Som lærerstudent ved USN får du muligheten til å bli en lærer som tar i bruk ny teknologi i skolehverdagen, og som gir elever lysten til å lære mer gjennom bruk av digitale verktøy.

Søk på en av våre lærerutdanninger og bli en lærer som ikke bare bidrar til å øke teknologiforståelse hos elever, men også hos lærere som allerede jobber i skolen.

Grunnskolelærerstudent Joakim Strand Hansen på læringsverkstedet i Drammen. foto.

Du har kanskje ikke tenkt utdanningsvalg på denne måten før

Hva skal du bli når du blir stor? Få tips til det store utdanningsvalget.