Hva skal du bli når du blir stor? Det kanskje litt masete spørsmålet fra alle rundt deg. Og ikke bestandig like enkelt å svare på... 

Muligheten er nemlig mange for en kul karriere. Med så mange valg, kan det også være vanskelig å bestemme seg for hva slags høyere utdanning du skal satse på.

Og ikke minst, hvor skal jeg studere? Det finnes jo et hav av universiteter og høyskoler i dette landet

Her gir vi deg 13 gode grunner for velge et studium ved USN.

Først litt fakta om oss...

Vi er ikke et universitet som bare har nesa i bøkene. Vi har blikket rettet fremover og vil bidra til at du faktisk kan skape morgendagens løsninger.

Derfor har vi tett kontakt med nærings- og arbeidslivet for å sikre deg kunnskap for fremtiden! Vi er Norges fjerde største universitet med over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte.

Studenter koser seg rundt bordet i sola. Illustrasjonsbilde

Det er engasjementet for deg som student som kjennetegner oss.

Du skal vite at det alltid finnes noen der for å hjelpe, enten det er med en spesielt krevende oppgave eller veiledning når du skal søke jobb

Du finner oss i tre forskjellige fylker – Buskerud, Vestfold og Telemark – hvor vi er spredt på åtte studiesteder. 

Og så holder vi deg oppdatert også på Facebook, Snapchat (usn-snap), Twitter, Instagram, You Tube og LinkedIn

Derfor bør du velge å studere hos USN

Her er 13 gode grunner for å velge studier hos oss. 

1. Vi utdanner den arbeidskraften Norge trenger

Vi vil at du skal vite hvor du er på vei, og være godt rustet for jobben som møter deg etter studiene. Derfor er alle våre studier tett knyttet mot arbeidslivet, slik at du ikke bare får en jobb som passer akkurat deg, men som også passer samfunnet. Sånn at du faktisk får brukt kunnskapen din.

2. Vi har studentene i sentrum

Studentene er hjertet i USN. Her møter du et godt studentmiljø. Vi har et bredt tilbud og kort vei til nærmeste rådgiver, og har også eget studentombud som kjenner rettighetene dine. Alle campusene er gode steder der vi samarbeider tett med Studentsamskipnaden i Sørøst-Norge (SSN). På campusene finner du også studentsamfunn og studentdemokratiet som jobber for at du skal trives og ha det bra som student hos oss. 

3. Du kan skape din egen arbeidsplass

Hos USN Studentinkubator kan du få råd og veiledning i hvordan du kan gå fra idé til å starte din egen bedrift. Vi arrangerer også workshops for deg som ønsker å bli gründer, men ikke har en egen idé. Dessuten tilbyr vi studentbedrift og har vunnet priser i både NM og EM. Programmet gir deg kompetanse og kunnskap om hvordan starte og drive egen bedrift. 

4. Du får prøve deg i yrket 

Vi tenker at praksis er gull! Du får testet ut det du lærer i praksis, og de aller fleste studentene skriver bachelor- og masteroppgaver på oppdrag fra arbeidslivet.

Noen av studiene våre gir mulighet for internship som kombinerer studier og praksis i en bedrift, enten i Norge eller utlandet.

I andre studier kan du få betalt deltidsjobb hos en av våre samarbeidspartnere. Vi har også ulike mentorordninger. 

5. Du blir ettertraktet i jobbmarkedet

Med et verdifullt vitnemål fra USN, er du en svært attraktiv kandidat når du skal på jobbjakt. Vårt mål som universitet er å skape verdier både for deg som student og samfunnet. Dette gjør vi med våre aller beste virkemidler, nemlig utdanning og forskning. Våre studier er moderne, oppdaterte og fremtidsrettede for å sikre at vi utdanner arbeidstakere Norge trenger. Når du går ut herfra med vitnemålet i hånda, er du godt rustet for arbeidslivet. 

To internasjonale studenter - en gutt og en jente - sitter på en benk og smiler til kamera.

6. Du kan reise utenlands 

Vi oppfordrer bachelor- og masterstudenter til å ta deler av utdanningen i utlandet. På den måten får du sett verden mens du er student hos oss. Vi har også praksisopphold og tverrfaglige sommerskoler utenlands. 

7. Vi har fadderordning

Å starte som student er veldig spennende, men kan også være litt skummelt. De fleste av oss kjenner få eller ingen av dem vi skal studere med. Derfor har vi en fadderordning der du som ny student får være med andre i sosiale aktiviteter gjennom hele studiestartuken.

8. Du får være med i forskningsprosjekter

Næringsliv og offentlige virksomheter er aktuelle oppdragsgivere for våre forskere. Vi bygger forskningskompetanse på noen av de mest sentrale områdene der vi finner uløste samfunnsutfordringer, og du får delta i forskningsprosjekter som gir deg verdifull kompetanse.

9. Du får kunnskap for fremtiden

Vi utdanner raske hoder som tenker nytt, kreative problemløsere som ser fremover og handlekraftige ildsjeler som sprer entusiasme. Vi gi deg oppdatert kunnskap som fremtidens arbeidsliv faktisk har bruk for. 

10. Vi hjelper deg med å søke jobb

Konkurransen er hard om de mest attraktive jobbene der ute, men ikke få panikk.

Vi hjelper deg med å skrive en god jobbsøknad og CV

Vårt eget karrieresenter har dyktige karriereveiledere som holder både jobbsøkerkurs og individuelle samtaler med deg.  

11. Gode tjenester for studenter 

Vi har mange gode tjenester som hustrykkeri, rabattert synstest hos optikerne, formsjekk hos idrettsmiljøet, linjeforeninger som arrangerer faglige og sosiale aktiviteter for alle som går samme studieretning, studentpriser på spisestedene til Studentsamskipnaden, intranett for studenter hvor du får oversikt over det du trenger for studiehverdagen din. Egne Facebookgrupper er opprettet til alle åtte campuser, en arena studentene kan kommunisere på. Og så står rådgivningstjenesten klar til å hjelpe deg med samtaler og veiledning om gjennomføring av studiene. 

12. Dyktige undervisere og gjesteforelesere

Hos oss møter du fagpersoner med spisskompetanse som undervisere og vi hanker inn dyktige gjesteforelesere. Du får et nært forhold til både medstudentene dine og ansatte, hvor døren er åpen for at du enkelt kan ta kontakt.

13. Venner for livet! 

Trenger vi si mer? Gledene og opplevelsene står i kø som universitetsstudent, og mange av dem du blir kjent med, blir dine venner for livet!

9 tips for et godt jobbintervju

Nervøs foran ditt første jobbintervju? Vi hjelper deg med å gi et godt førsteinntrykk, briljere på intervjuet – og lande drømmejobben.