Hvert år velger mange av studentene våre å ta deler av studiet i utlandet. Da blir du utvekslingsstudent og sikrer deg nyttig internasjonal erfaring og språkferdigheter.

Å bo og studere i et annet land for en periode som student, kommer godt med på CVen din når du skal ut å søke jobb. Du får en personlig erfaring som du vokser enormt på.

Vi ser nemlig at erfaringene studentene får i løpet av utenlandsoppholdet, gir en annen kompetanse enn å ta alle semestrene i Norge.

– Gjør det! sier Karoline, som studerte et semester i Brisbane i Australia som student på økonomi og ledelse.

– Jeg har vokst masse på å dra dit, utviklet meg hver eneste dag og følte litt at jeg kom hjem som en annen Karoline.

– Å få inn akademisk engelsk hver dag i mange uker, og også en verdifull erfaring, sier Karoline.

5 grunner til å søke utveksling

Utvekslingsoppholdet tar du altså som en del av USN-graden. Vi legger til rette for at du skal få et best mulig og innholdsrikt semester i landet hvor du kommer til. Du vil lære og oppleve mye nytt og spennende som utvekslingsstudent.

Her får du fem gode grunner for å søke om utveksling:

1. Personlig vekst
Du vil vokse som student, person og medmenneske. Som utvekslingsstudent blir du mer selvstendig, tolerant, fleksibel og tilpasningsdyktig.

2. Kvalitet i utdanningen
Du får en ny tilnærming til pensum, dypere forståelse av faget ditt som igjen hever kvaliteten og innholdet i graden din.

3. Internasjonal kompetanse
Ved å reise på utveksling, henter du hjem viktig kulturell forståelse, internasjonale perspektiver og språkkunnskaper.

Seks studenter står på en fjellstopp i fullt turutstyr med ryggsekker på ryggen og smiler til kamera. Du kan velge å ta et semester i utlandet som USN-student. Frister for å søke utveksling er 1. februar og 15. september.

4. Karrierefordeler
Internasjonal erfaring vektlegges i stadig større grad, og et utvekslingsopphold setter en ekstra spiss på CVen din.

5. Nettverk
Du vil få venner og bekjente fra andre deler av verden.

Når du reiser for å studere i utlandet, får du også dette som USN-student

• God veiledning.
  • Hjelp og støtte før, under og etter reisen.
  • Forhåndsgodkjenning av fag.
  • Ekstra økonomisk støtte gjennom Erasmus (Europa).
  • Nedsatte skolepenger flere steder.

Hvor kan jeg reise for å studere i utlandet?

Vi har avtaler med over fire hundre utenlandske universiteter, høyskoler og praksisinstitusjoner tilpasset studiet ditt.

13 gode grunner til å velge USN

Hvor skal du studere? Hvordan velge studiested? Her gir vi deg 13 gode grunner for å velge Universitetet i Sørøst-Norge.