Studietips

Artikkelarkiv

Hvordan vet du hva du skal bli?

Hør podkasten: «Hva skal jeg bli – og hvordan skal jeg bli det?»

Still spørsmål og vær nysgjerrig på ungdommens interesser

Som voksen spiller du en viktig rolle når utdanningsvalget skal tas. Her får du en liste med gode spørsmål.

Dette bør du tenke på når du skal velge utdanning

Det er så mange utdanninger å velge mellom. Hvordan skal du forholde deg til alle tilbudene og all informasjonen som finnes? Hvordan velger du det rette?

Slik støtter du ungdommen din i valg av utdanning

Barnet i huset har blitt ungdom. Det er tiden for å ta noen valg som kan være både vanskelige og skumle. Hør podkast med tips til foreldre og foresatte fra karriereveileder.

Slik får du mest ut av den digitale undervisningen

Hvordan lære best mulig som student i en digital hverdag? Ekspertene våre deler sine beste tips for digital studieteknikk.

Slik skiller du mellom gode og dårlige karriereråd

Det kan være mange som har meninger om hva du skal gjøre med livet ditt. Hvem bør du høre på, og hvordan vet du forskjellen på gode og dårlige råd?

Den store studentordboka

Når du begynner på et universitet, møter du på mange nye begreper. Doktorgrad, førsteamanuensis, konting. Vi hjelper deg å holde styr på de viktigste begrepene – og noen mindre viktige.

Gode råd til deg som er skolelei

Endelig er du snart ferdig med videregående. Kanskje merker du forventninger om å gå videre med studier, mens du egentlig kjenner at du trenger en pause? Hør podkast med tips fra karriereveileder.

7 gode grunner for å velge USN

Det er mange universiteter å velge mellom. Her er gode grunner til å velge USN...

15 tips til studiemestring

Ønsker du noen gode råd om hvordan du kan lykkes som student? Her er 15 tips til hvordan du kan takle forventninger, finne motivasjon og planlegge aktiviteter.

7 råd for å takle hjemlengsel

Har du flyttet for deg selv og kjenner litt på hjemlengselen? Du er ikke alene. Her er gode råd til hvordan takle overgangen.

Rauland, et studiested fylt med lidenskap, inspirasjon og et unikt studentmiljø

På campus Rauland dyrker USN-student Karianne interessene sine, mens vennskap gror tett på tvers av studieretninger og årskull.