Lektorutdanning i realfag og teknologi gir Ann-Victorie Kopmann og Fizzah Tahir en mastergrad. De får solid kompetanse i matematikk, fysikk, informasjonsteknologi, elektronikk og innovasjon.

Ferdig utdannet lektorer er de godt rustet til å undervise på videregående skole eller ungdomstrinnet.

– Norge trenger flere gode lærere som brenner for fagene – og du får en sikker jobb!

– Vi anbefaler andre til å ta lektorutdanningen i realfag og teknologi, sier Ann-Victorie og Fizzah, som du kan se i denne videofilmen:

Vår lektorutdanning i realfag og teknologi er unik og skiller seg fra andre lektorutdanninger i Norge. Hos oss fordyper du deg nemlig ikke bare i realfag, men har også mange valgmuligheter innen teknologiske fag.

Dermed blir du svært ettertraktet i både skoleverket, privat næringsliv og industri.

En utdanning med valgmuligheter

– Som lektor ser vi frem til å hjelpe andre til å bli det de vil bli, motivere, inspirere og vise alle mulighetene en utdanning innen realfag og teknologi gir, sier Fizzah.

– Realfag er for eksempel mye mer enn matematikk. Det er gøy å se elevene når de får den aha-opplevelsen etter at vi har hjulpet dem til å forstå, sier Ann-Victore.

Med lektorutdaninngen i realfag og teknologi hos oss, kan du bli en ekspert innen programmering og informasjonsteknologi eller innen elektronikk, samtidig som du får dybdekompetanse i matematikk. Eller hva med å fordype deg i fysikk og bli en ekspert på fremtidens datamaskiner – kvantedatamaskiner!

– Med denne lektorutdanningen behøver du ikke bare å jobbe med undervisning.

– Du kan for eksempel bli forsker i matte, forsker i fysikk eller jobbe innen teknologi og realfag. Du har flere muligheter å velge mellom, sier Fizzah og Ann-Victore.

Jentene tar lektorutdanning i realfag og teknologi i Kongsberg, teknologibyen med flere ledende selskaper et steinkast unna campus.

Her samarbeider universitetet tett med arbeidslivet hvor du får testet ut det du lærer i praksis. Som student hos oss blir du trygg og godt forberedt på yrket du skal ut i.

Fizzah og Ann-Victore står rundt kateter med klassen i bakgrunnen og smiler til kamera. Med lektorutdanning i realfag og teknologi blir Fizzah og Ann-Victore attraktive kandidater ikke bare i skoleverket, men også for næringslivet.

– På campus Kongsberg er det ikke altfor stort slik at det er lett å spørre lærerne våre, døren står alltid åpen. Vi blir også fort kjent med de andre på kullet.

Ann-Victore og Fizzah studerer i et sterkt fagmiljø og forskningsmiljø, og har tilgang til moderne og høyteknologiske laboratorier som skal sikre en utdanning med høy internasjonal kvalitet.

Har Norges mest fornøyde studenter

Visste du at vår lektorutdanning i realfag og teknologi også har Norges mest fornøyde studenter? Sammenlignet med alle landets lektorutdanninger i realfag gir våre lektorstudenter høy score på spørsmålet om de alt i alt er tilfreds med studieprogrammet sitt.

Ann-Victore og Fizzah roser spesielt praksisen de får i løpet av studiet. Første praksisperiode er allerede i første semester. Gjennom praksisperiodene får du prøvd deg som underviser med erfarne pedagoger som støttespillere.

– Praksisen er noe av det beste med utdanningen. Da får vi prøvd oss ute i yrket som lektor, og det er gøy.

– Vi gleder oss til å møte elevene. Selvsagt er det noen tøffe dager, men det er det jo i alle yrker, sier Ann-Victorie og Fizzah.

Alle profesjonsutdanningene våre har praksis som en integrert og obligatorisk del av studieprogrammet. Noen studier gir også mulighet til internship som kombinerer studier og praksis i en bedrift, mens i andre studier inngår betalt jobb hos en av samarbeidspartnerne våre.

Trenger flere ingeniører og teknologer

Som lektor i realfag og teknologi får Ann-Victore og Fizzah jobbe med fagene de synes er aller mest spennende, samtidig som de får utvikle og lede andre. De blir viktige voksenpersoner i elevenes skolehverdag, og kan være med å hjelpe ungdom til å oppdage egne evner og talent.

I løpet av utdanningen blir de faglig dyktig og får en velutstyrt pedagogisk verktøykasse som gir trygghet og glede i rollen som lektor.

– Vi ønsker å inspirere flere unge til å studere teknologi og realfag.

– Arbeidslivet trenger flere ingeniører og teknologer som kan bidra til å utvikle bærekraftige løsninger på ulike samfunnsutfordringer innen både helse, mat, klima, miljø og transport, sier Ann-Victorie og Fizzah.

Gode tips til deg som vil bli lektor

Som lektor får du gode jobbmuligheter og en mastergrad på kjøpet. Lektorer tjener dessuten best blant alle lærergruppene. Så hva venter du på?