Silje tar en master i prosessteknologi, et studium som utdanner ingeniører som jobber på såkalte prosessanlegg både på land og offshore.

Da hun ble lei av skolen i ganske ung alder, bestemte hun seg for å satse på yrkesfag. Det er en avgjørelse hun i dag er veldig fornøyd med, og som har ført  mye godt med seg.

27-åringen har fagbrev som prosessoperatør og valgte deretter en bachelor i kjemi. Hun merket dette trigget interessen for faget og ble motivert til å lære enda mer. Hun valgte derfor en master i prosessteknologi.

Hva er en master i prosessteknologi?

– Fagene i prosessteknologi gir dypere innsikt i hvordan ting fungerer av det hun har lært tidligere i studiene. Hør mer om hva prosessteknologi innebærer og hva drømmejobben hennes er når hun er ferdig med mastergraden.

Utdanning som gir jobb

– Jeg var veldig skolelei en periode, og det var derfor jeg valgte yrkesfag. Og det er jo det lureste jeg har gjort. For nå ender jeg jo opp som en attraktiv arbeidssøker, som har både praktisk og teoretisk bakgrunn i faget jeg utdanner meg innenfor, sier Silje.

I dag tar hun en master i prosessteknologi, et studium som utdanner ingeniører som jobber på såkalte prosessanlegg både på land og offshore.

Studiehverdagen er hektisk, og det har vært en ganske brå overgang fra dagene med yrkesfag.

– Jeg fikk jo litt sjokk da jeg begynte å studere. Jeg var ikke vant til å sitte stille og lese, så det tok litt tid før jeg fikk inn en ordentlig studieteknikk.

Silje er ikke bare realiststudent, hun er åpenbart også realist av natur. På samme måte som arbeidslivet inneholder en passe jevnt fordelt dose plikt, er også studielivet preget av at plikten kaller. Det betyr ikke at Silje kjeder seg – tvert imot.

Hvordan ser studiehverdagen ut for en ingeniørstudent?

– En typisk dag for meg høres egentlig ganske kjedelig ut. Det er mye lesing, og ganske tunge fag, men jeg vet hvor mye jeg sitter igjen med, så jeg koser meg når jeg leser. Vi er jo flere som sitter sammen og leser, og det skaper et veldig fint miljø.

Nettopp det sosiale er noe av det Silje liker best med USN. Det er ikke alltid studiene flyter like lett, og da er det er veldig bra å ha andre å lene seg på. Hverdagen hos USN består av forelesninger og selvstudium, ispedd noen timer med lab-oppgaver hvor studentene gjør forsøk og matematiske beregninger.

prosessteknologi

God hjelp når studiet er vanskelig

Silje synes det sosiale ved studiet er det morsomste. Spesielt innefor et tøft realfagsstudium som dette.

– Man går på en liten motivasjonsknekk i ny og ne, men det er jo der det sosiale kommer inn. Når du får høre at du ikke er alene, blir det lettere å finne motivasjonen til å jobbe videre.

Også klassemiljøet preges av samholdet mellom studentene, og en av grunnene til at Silje liker USN så godt, er at verken forelesningssaler eller andre rom oversvømmes av studenter.

– Det er få studenter i hver klasse her sammenlignet med de store universitetene og høyskolene. Det gjør at du får et tettere forhold til forelesere og medstudenter, og det er knallbra, for det er så mye lettere å spørre om hjelp. Hjelp er viktig som ingeniørstudent.

Y-veien gir mange muligheter!

Med et fagbrev har du mange muligheter videre! Thomas forteller hvordan Y-veien førte frem til en doktorgrad.