– Å velge en ingeniørutdanning er smart. Alltid! Det er ingeniørene som skal redde verden, sier Hans Peter Havdal.

Han leder avdelingen for engineering og digitale tjenester hos Semcon Norge AS. Selvkjørende brøytemaskiner, elektrifiserte melkebiler og avanserte subseasystemer er bare noen eksempler på prosjekter som elektronikkselskapet i Kongsberg står bak.

– Vi trenger å utnytte ny teknologi for å løse utfordringene verden står overfor. Da trenger vi gode ingeniørhoder. 

 Her forteller flere næringslivsledere hvorfor de trenger ingeniørkompetansen din.

Spennende karrieremuligheter for ingeniører  

 – Det er alltid jobb til en god ingeniør, sier daglig leder Øyvind Sedivy i Norautron AS. 

Elektronikkprodusenten i Horten er avhengig av å rekruttere ingeniører med ny og oppdatert kompetanse til flere avdelinger.

– Vi benytter ingeniører i administrative stillinger, i tekniske posisjoner, kvalitetsstyring og IT-verdenen, sier Norautron-sjefen.

Nærbilde av en ingeniørstudent gutt foran elektronikkarbeidBehovet for ingeniører er stort. Med en ingeniørutdanning blir du med å skape løsninger for fremtiden.  

Som ingeniør er du både oppfinner og problemløser. Enten det dreier seg om klima og miljø, tilgang på mat og energi, hav, sikkerhet og beredskap eller helse og omsorg, må utfordringene møtes med kunnskap. 

– Det er absolutt behov for ingeniører i arbeidslivet som bidragsytere for å løse noen av vår tids store utfordringer. 

Det sier sier Pål André Eriksen med tittel Senior Vice President for området Remote & Autonomous i Kongsberg Maritime AS. Etter fullført fagbrev som elektriker, tok han ingeniørbachelor hos oss med spesialisering i elektro og automasjon. 

– Utdanningsløpet ga en faglig bredde og en mulighet for meg til å starte neste steget i karrieren. Hvis du vurderer ingeniøryrket, så kjør på! sier Pål André Eriksen. 

Flere gode grunner for å bli ingeniør

  • Du får høy lønn og gode arbeidsvilkår.
  • Du utdanner deg til noe samfunnet har bruk for.
  • Du blir med og skaper løsninger for fremtiden.
  • Du er svært attraktiv for jobb. 
  • Du får utfordrende og meningsfylte oppgaver innen området du brenner for.

Ingeniøryrket for både jenter og gutter  

Dataingeniør fra USN, Vera Kristoffersen Hegge, har også lederjobb i Kongsberg Maritime. Hun er heller ikke tvil om at ingeniørutdanning er et smart valg.  

–  Du lærer å tenke kreativt og se muligheter innenfor det tekniske rommet. Selv om vi allerede har funnet løsninger på mye, blir det viktig fremover å se sammenhengen mellom enkeltstående løsninger og knytte alle systemene sammen på en god måte som gir merverdi til alt nytt vi skal lage fremover, forklarer hun.

– Ingeniører er de som faktisk realiserer løsninger til gode for samfunnet.

Ingeniøryrket krever ikke fysisk styrke, men en smart hjerne og passer like godt for jenter og gutter. Hva akkurat du kommer til å jobbe med, avhenger av hvilken ingeniørutdanning du fullfører. 

Maskiningeniørstudent  Vibecke Wernersen Aas sittende blant trematerialer

Gode jobbutsikter for ingeniører

Norge søker ingeniører. Det er blant den mest etterspurte utdanningen blant bedriftene. Bare hør hva NHO sier om ingeniørjobbene.