Tenk på alt du bruker strøm til i hverdagen, fra du står opp om morgenen til du legger deg om kvelden. Du skrur på lyset på badet. Du koker kaffe, steker pizza, du har varme i huset. Du surfer på nettet, ser på TV og hører på radio.

Så går strømmen! Hva ville du ikke klart deg uten?

Elektrisitet er ryggraden i vårt høyteknologiske samfunn. Uten strøm, stopper rett og slett Norge. Så enkelt er det.

Med ingeniørstudiet i elkraftteknikk hos oss får du mulighet til å forme morgendagens samfunn og forsyne landet med elektrisitet. Er du dessuten jente, har Norge bruk for flere som deg i yrket. 

–  Elkraftingeniør og jente? Funker som bare det! sier førstelektor Gunn Kristin Sønsteby. 

Vil du jobbe med fornybar energi? Bli elkraftingeniør!

Kristine og Andrea vil bidra til at du er sikret strøm i fremtiden. Derfor valgte de å bli elkraftingeniører.

Høyere lønn i typiske mannsyrker

Gunn Kristin har jobbet med elkraft helt siden hun var ferdig utdannet elkraftingeniør på begynnelsen av 90-tallet. Senere tok hun en master i energi og miljøteknologi, jobbet en del år med produktutvikling og begynte så å undervise i elkraft.

Fremtiden er elektrisk! Samfunnet er avhengig av elektrisitet. Og du er aldri ferdig utlært. Tror du det, er du bare ferdig, som vi ingeniører pleier å si.

Gunn Kristin Sønsteby i laboratoriet i PorsgrunnHun er fagansvarlig for bachelor i elkraftteknikk hos oss, som du tar ved campus Porsgrunn. På elkraftingeniørstudiet får du nyttig kompetanse innen blant annet fornybar energi, vannkraft, elektriske maskiner, lavspenning og høyspenning, el-sikkerhet og elektrisitetsforsyning.

Jeg har alltid syns at elektrisitet var interessant og jeg var flink i matte, derfor valgte jeg å bli elkraftingeniør. Det har jeg aldri angret på.

– En annen grunn til å velge elkraftteknikk, er at i typiske mannsyrker tjener du gjerne bedre! sier Gunn Kristin.

Du får internasjonal erfaring

Det er ikke en hemmelighet at elkraft er et mannsdominert yrke. Det kan være begrepet som ikke fenger, men er du opptatt  av fornybar energi, er dette et absolutt høyst aktuelt yrkesvalg!

Er du jente og litt usikker på om du tør å satse på et mannsdominert yrke? Da kan du jo høre på erfaringen til Gunn Kristin som kvinnelig elkraftingeniør:

 Erfaringen min som kvinne i mannsdominert yrke er bare positiv.

Deler av bachelorgraden i elkraftteknikk kan du også velge å ta utenlands og få internasjonal erfaring. 

Når du er ferdig, har du mulighet til å gå videre på en av våre to masterutdanninger