Dublin Business School

Dublin Business School ligger perfekt til på Aungier street, midt i hjertet av Dublin. Dublin er en moderne storby, full av muligheter for sosiale og kulturelle aktiviteter og sted for flere av Irlands mest berømte severdigheter. Byen har mange flere universiteter og en ung befolkning med mange tusen studenter. DBS har rundt 9000 studenter totalt; spredt på ulike fagretninger fra økonomi- og ledelsesfag til jus, samfunnsvitenskapelige fag, designfag og humanistiske fag.

Avtaletype: Study Abroad
Land: Irland
Institusjonens hjemmeside: Dublin Business School
Kurskatalog: Kurskatalog
Til inspirasjon:

dbs

Antall plasser

Study abroad

Mange. Egnet for studenter innen økonomi/ledelse, jus/ledelse og IT/informasjonssystemer.

Bachelor og Masternivå.

Studenter på bachelor- og masternivå kan søke.

Karakterkrav: Ingen absolutte krav.

Språkkrav: Minimum 4 i snitt fra engelsk på vitnemål fra videregående skole (evt dokumentasjon på utveksling/lengre opphold i engelskspråklig land kan telle positivt).

DBS kan tilby egen English placement test + innledende kurs før studiestart, ved behov, dersom ikke søkere oppfyller kravene.

Alternativt kan du ta en TOEFL (internet based) score 90 (ingen del under 20) eller IELTS score 6.5 (ingen del under 6.0).

Levert karakterutskrift og søknadsbrev innen fristen.

Kurskatalog

Kurskatalog finner du her. Det er mulig å kombinere kurs fra litt ulike programmer, og på tvers av årskull. Bachelorstudenter kan ikke velge førsteårsfag.

Engelsk.

Klikk her for mer informasjon om å søke. Kandidatene blir vurdert og rangert.

Intern frist USN er:

• 1. februar for kommende høstsemester
  • 15. september for kommende vårsemester

Frist for å søke til DBS er 1.mai og 1.november.

Skolepenger/finansiering

USN-studenter betaler study abroad fee. Skolepenger ligger på rundt 2500 Euro (Bachelornivå) og 3800 Euro (Masternivå) per semester i 2017.

Semesterstudier her kan støttes av Lånekassen med utdanningslån/stipend, reisestøtte og skolepengestøtte så lenge det er forhåndsgodkjent av USN. Mer informasjon .

Godkjenning av studiepoeng

DBS benytter ECTS-systemet, som betyr at 60 credits tilsvarer 60 studiepoeng ved USN, samme studiebelastning som her, mao.

Semesterinndeling

• Semester 1: primo september - medio januar.
  • Semester 2: utlimo januar - ultimo juni

Bolig

Du er selv ansvarlig for å skaffe bolig. Studentbolig tilbys ikke ved DBS.

Forsikring

Som utreisende student må du ha forsikring. Studenter i Europa må også ha helsetrygdkort fra HELFO.

Det er ikke nødvendig med visum for å studere Irland.