University of Limerick

University of Limerick ligger på vestkysten av Irland, i byen Limerick ved elven Shannon. Limerick har rundt 50 000 innbyggere og universitetet setter sitt klare preg på byen med sine 20 000 studenter. Universitetet er et stort campusuniversitet med tilbud innen nesten alle aktuelle fagområder. Særlig kan tilbudet innen samfunnsvitenskapelige fag/statsvitenskap og økonomi/ledelsesfag anbefales, samt ingeniørfag.

Avtaletype: Erasmus
Land: Irland
Institusjonens hjemmeside: University of Limerick

• For fagretningene: Alle store fagområder.
  • Karakterkrav: Ingen.
  • Språkkrav: For å kunne dra ut på Erasmus+, må du ta EUs elektroniske språktest med minimum B2 som resultat.
  • Skolepenger og finansiering: USN-studenter er på utvekslingsopphold og betaler ikke skolepenger. Studenter på Erasmus-utveksling får også Erasmusstipend. Semesterstudier her kan støttes av Lånekassen med utdanningslån/stipend og reisestøtte så lenge det er forhåndsgodkjent av USN.
  • Godkjenning av studiepoeng: 30 ECTS tilsvarer 30 studiepoeng.
  • Semesterinndeling: Semester 1: september - desember. Semester 2: januar - mai.
  • Bolig: Du er selv ansvarlig for å skaffe bolig.