Statsvitenskap ved Universita Cattolica del Sacro Cuore di Milano

Flutra reiste til Milano, Italia vårsemesteret 2014. Der studerte hun statsvitenskap og hadde et fantastisk semester på utveksling.

Erasmus programmet ved UCSC har gitt meg mer enn det jeg trodde jeg kunne få av å studere i utlandet. Milano var en stor opplevelse for meg, og en av de beste tidene i mitt liv. Jeg har blitt kjent med så mange nye mennesker fra hele verden. Jeg har lært utrolig mye av deres kulturer, tradisjoner og levemåter. Takket være dette har jeg blitt mer moden og fått en flerkulturell forståelse som jeg vil ta med meg resten av livet. I tillegg til dette har jeg fått venner for livet! flutra

Jeg vil anbefale denne opplevelsen til alle!

Ledelsen fra det internasjonale kontoret har vært veldig hjelpsomme. De er imøtekommende til alle studentforespørsler, hvor de løser problemer og bekymringer raskt og effektivt. Den overordnede faglige prosessen er godt organisert. De følger det amerikanske skolesystemet, hvor du har små fagprøver i form av innleveringer og presentasjoner gjennom hele semesteret. I tillegg tilbyr de ulike ekskursjoner som gir deg den generelle kulturopplevelsen og praktisk erfaring for å forstå faget bedre.

Undervisningsspråket er engelsk, men de tilbyr også et italiensk språk og kulturkurs. Jeg hadde litt bekymringer angende engelsk-nivået mitt, men det kom seg automatisk, og jeg har blitt mye flinkere i det. Jeg har i tillegg lært meg litt italiensk. Den italienske befolkningen er generelt ikke flinke i engelsk, selv ikke lærerne som underviser oss, men de gjør alt de kan for å hjelpe og vise stoffet sitt på forståelige måter.

Sosialt har det vært veldig bra. Den internasjonale linjen ved UCSC er ganske stor, og alle studentene som ankommer Milano er på utgikk i å bli kjent med flest mulige nye mennesker. UCSC har studentforeninger som organiserer ulike turer til Italienske byer og andre aktiviteter for å gjøre oss kjent med Italia og italiensk kultur.

flutra2

Universita Cattolica er et privat universitet med rundt 40 000 studenter som ligger flott til i hjertet av Milano. Universitetet er internasjonalt innrettet og har mange studenter fra ulike deler av verden.

Ønsker du å ta ett semester og fordype deg i økonomi, italiensk kultur eller språk er dette stedet for deg!