Universita Cattolica del Sacro Cuore di Milano

Universita Cattolica er et privat universitet med rundt 40 000 studenter som ligger flott til i hjertet av Milano. Universitetet er internasjonalt innrettet og har mange studenter fra ulike deler av verden. Ønsker du å ta ett semester og fordype deg i økonomi og samfunnsvitenskap, italiensk kultur eller språk er dette stedet for deg!

Land: Italia
Institusjonens hjemmeside: Universita Cattolica
Til inspirasjon:

x<c

Antall plasser

Erasmus+

2 helårsplasser studentutveksling fordelt på Statsvitenskap og Økonomi/ledelse. (BA, MA og Phd).

Kurskatalog

Kurskatalog over aktuelle engelskspråklige kurs finner du her.

Opptakskrav

Bachelorstudenter kan søke, samt at det er et begrenset mastertilbud på engelsk. For mer informasjon om mastertilbud, ta kontakt med Seksjon for Internasjonalisering, HSN.

Ingen absolutte karakterkrav. Ingen absolutte språkkrav.

Levert karakterutskrift og søknadsbrev innen fristen.

Engelsk (semesterprogrammer + enkelte full grad), ellers italiensk.

Søknadsfrister

Klikk her for informasjon om å søke utveksling. Kandidatene blir vurdert og rangert og listen over studenter som er aktuelle blir deretter sendt til Universita Cattolica.

Intern frist HSN er:

• 1. februar for kommende høstsemester
  • 15. september for kommende vårsemester

Skolepenger og finansiering

HSN-studenter betaler ingen skolepenger, og får Erasmus-stipend som studieåret 2016/2017 er på ca. 400 euro per måned.

Semesterstudier kan støttes av Lånekassen med utdanningslån/stipend og reisestøtte så lenge det er forhåndsgodkjent av HSN.

Godkjenning av studiepoeng

30 ECTS credits tilsvarer 30 studiepoeng ved HSN.

Semesterinndeling

• Semester 1: ultimo september - primo februar
  • Semester 2: medio februar - medio juni

Bolig

Du har selv ansvar for å skaffe bolig. Universita Cattolica del Sacro Cuore tilbyr ikke studentboliger men gir informasjon om privat leie.

Forsikring

Som utreisende student må du ha forsikring. Studenter i Europa må også ha helsetrygdkort fra HELFO.