Universitá degli Studi di Udine

Udine ligger nord-øst i Italia, tett ved Alpene og har 100 000 innbyggere. Universitet har 17 000 studenter. Udine kan by på kulinariske opplevelser det italienske kjøkkenet står for, er en historisk viktig by og har en årlig filmfestival som tiltrekker skuelystne turister hver april.

Avtaletype: Erasmus
Land: Italia
Institusjonens hjemmeside: Udine
Til inspirasjon:

udine

Klikk her for lese reisebrev fra Mathilde som var på praksis i Italia.

Antall plasser

Erasmusplasser for sykepleierstudenter.

Opptakskrav

Karakterkrav: Alle kurs må være bestått før avreise. Ellers avhengig av nominering fra fakultetets side.

Språkkrav: tilfredsstillende engelskkunnskaper.

Levert karakterutskrift og søknad innen fristen.

Søknadsfrister

Klikk her for informasjon om å søke utveksling. Kandidatene blir vurdert og rangert og listen over studenter som er aktuelle blir deretter sendt til Udine.

Intern frist USN er:

• 1. februar, avhengig om man ønsker utreise i høstsemesteret eller vårsemesteret påfølgende år.

Skolepenger og finansiering

USN-studenter betaler ingen skolepenger, og får Erasmus-stipend. Klikk her for å lese mer om Erasmusordningen.

Semesterstudier kan støttes av Lånekassen med utdanningslån/stipend og reisestøtte så lenge det er forhåndsgodkjent av USN. Les mer om finansiering.

Godkjenning av studiepoeng

30 ECTS tilsvarer 30 studiepoeng ved USN.

Semesterinndeling

• Høst: august-desember
  • Vår: januar-juni.

Oppholdet må vare i minst tre måneder for at Erasmus-stipend skal kunne bli gitt.

Bolig

Du er selv ansvarlig for å skaffe bolig. Se mer om bolig i Udine her.

Studenter trenger ikke visum for å studere i Italia.

Forsikring

Som utreisende student må du ha forsikring. Studenter i Europa må også ha helsetrygdkort fra HELFO.