Università di Bologna

Universitet i Bologna ble startet på slutten av det 11. århundre, og var sannsynligvis det første universitetet i den vestlige verden. Den eksakte datoen er usikker, men på 1800-tallet satt en komité årstallet til 1088. Universitetet har ca 100.000 studenter på 23 fakulteter, blant annet Education Sciences, Exercise and Sport Sciences, Foreign Languages and Literature og Mathematical, Physical and Natural Sciences.

Land: Italia
Institusjonens hjemmeside: Bologna
Kurskatalog: Course Timetable
Til inspirasjon:

unibo

Universitetet ligger i byen Bologna nordøst i Italia. Byen er et viktig knutepunkt for Italias næring og jernbanenettverk. Bologna er hovedstad i regionen Emilia-Romagna. Byen har fått mange kallenavn, blant annet "den lærde" (la dotta) på grunn av sitt kjente universitet, "den fete" (la grassa) på grunn av det fantastiske kjøkkenet og "den røde" (la rossa) opprinnelig på grunn av fargen på takene i byens historiske senter, men kallenavnet har også blitt knyttet til den politiske situasjonen i byen.

Antall plasser

Erasmus+

To plasser per semester innenfor languages and philological sciences (BA,MA og Phd)

Karakterkrav: ingen.

Språkkrav: tilfredsstillende engelskkunnskaper. Hvis fagene du ønsker å ta blir undervist i på italiensk, må du kunne beherske det språket godt.

Søknadsfrister

Klikk her for informasjon om å søke utveksling.

Kandidatene blir vurdert og rangert og deretter søkes det om opptak ved Unibo.

Intern frist USN er:

• 1. februar for kommende høstsemester
  • 15. september for kommende vårsemester

Skolepenger og finansiering

USN-studenter betaler ingen skolepenger, og får Erasmus-stipend som i 2013 var på ca. 350 euro per måned.

Semesterstudier her kan støttes av Lånekassen med utdanningslån/stipend og reisestøtte så lenge det er forhåndsgodkjent av USN.

Godkjenning av studiepoeng

30 ECTS tilsvarer 30 studiepoeng ved HSN

Bolig

Du er selv ansvarlig for å skaffe bolig. Det er mulig å søke seg til residence halls hos Unibo.

Studenter trenger ikke visum for å studere i Italia.

Som utreisende student må du ha