Universita di Macerata

Universita di Macerata er et gammelt og tradisjonsrikt universitet, lokalisert i nærheten av Ancona, på Italias østkyst. Universitetet har mange tilbud på engelsk og er blant annet gode innenfor markedsføring med fokus på lokal/regional utvikling.


Avtaletype: Erasmus
Land: Italia
Institusjonens hjemmeside: Universitetets nettside
Kurskatalog: Kurskatalog på engelsk
Til inspirasjon:


Antall plasser

Erasmus +

4 plasser til øk.led og markedsføring på bachelor- og masternivå.

Opptakskrav

Studenter på bachelor- og masternivå kan søke. Ingen absolutte karakterkrav. Ingen absolutte språkkrav. Levert karakterutskrift og søknadsbrev innen fristen.

Språk

Engelsk (egne semesterprogrammer), ellers italiensk.

Kurskatalog

Du må ta minst 51% av emnene fra Department of Economics, men har anledning til å ta fra fra Department of Political science eller Department of Tourism

Skolepenger/finansiering

Dersom du reiser på utveksling gjennom en Erasmus-avtale betaler du ingen skolepenger til vertsinstitusjonen. I tillegg får du et Erasmusstipend rett i lomma, som gjør et utvekslingsopphold hit økonomisk gunstig. Vi har skrevet mer om utveksling gjennom Erasmusordningen og laget en oversikt over hvor mye stipend du vil få i måneden her.

Semesterstudier støttes også av Lånekassen med utdanningslån/stipend og reisestøtte så lenge det er forhåndsgodkjent av USN. Les mer om dette på Lånekassen sine nettsider.

Vi har skrevet mer om finansiering for studenter som skal på utveksling. Les mer om finansiering her.

Godkjenning av studiepoeng

30 ECTS tilsvarer 30 studiepoeng ved USN.

Forsikring/vaksiner

Med europeisk helsetrygdkort er du dekket gjennom Folketrygden. Mer informasjon på nettsidene til HELFO. Som utreisende student er det også viktig å ha en reiseforsikring som gjelder for hele ditt opphold i utlandet. Se også hva vi skriver om forsikring.

På Folkehelseinstituttet sine hjemmesider kan du lese mer om vaksiner ved reiser til Europa.

Visum

Det er ikke nødvendig med visum.