Ansvarsområder
Emneansvar i:
- Grunnleggende ernæring og helse
- Ernæring i ulike grupper.
Publikasjoner
Fagfellevurderte publikasjoner
Kolderup, A., & Svihus, B. (2015). Fructose metabolism and relation to atherosclerosis, type 2 diabetes, and obesity. Journal of nutrition and metabolism, 2015, 1-12.
Svihus, B., & Hervik, A. K. (2016). Digestion and metabolic fates of starch, and its relation to major nutrition‐related health problems: A review. Starch‐Stärke, 68(3-4), 302-313.
Hervik, A. K., & Svihus, B. (2019) The Role of Fiber in Energy Balance. Journal of Nutrition and Metabolism ;Volum 2019
Svihus, B., & Hervik, A. K. (2019) The influence of fibre on gut physiology and feed intake regulation. I: The value of fibre. Engaging the second brain for animal nutrition. Wageningen Academic Publishers 2019 ISBN 978-90-8686-342-6. s. 127-139
Hervik, S.E.K., Hervik, A. K. & Thurston, M. (2021) From science to sensational headline: a critical examination of the “sugar as toxic” narrative. Food, culture and society
Andre vitenskapelige publikasjoner
Kolderup, A., & Svihus, B. (2014). Fruktose - er det så farlig? Norsk tidsskrift for ernæring, 1, 32-35.
Hervik, A. K. & Hervik S. E. K. (2018) Fra forskning til undervisning- et eksempel fra vår tverrfaglige forskning på sukker. Årbok for institutt for folkehelse 2017-2018.