Astrid Kolderup Hervik

Førstelektor
Fakultet for humaniora, idretts- og utdanningsvitenskap
Institutt for friluftsliv, idrett og kroppsøving
Campus Vestfold (E2-24)
Underviser og forsker innen mat, ernæring og helse. Underviser i utdannelsene bachelor i fysisk aktivitet, ernæring og helse samt i lærerutdanningen i mat og helse.

Ansvarsområder

Emneansvar i emnene grunnleggende ernæring og helse og ernæring i ulike grupper.

Publikasjoner

Fagfellevurderte publikasjoner
Kolderup, A., & Svihus, B. (2015). Fructose metabolism and relation to atherosclerosis, type 2 diabetes, and obesity. Journal of nutrition and metabolism, 2015, 1-12.

Svihus, B., & Hervik, A. K. (2016). Digestion and metabolic fates of starch, and its relation to major nutrition‐related health problems: A review. Starch‐Stärke, 68(3-4), 302-313.

Hervik, A. K., & Svihus, B. (2019) The Role of Fiber in Energy Balance. Journal of Nutrition and Metabolism ;Volum 2019

Svihus, B., & Hervik, A. K. (2019) The influence of fibre on gut physiology and feed intake regulation. I: The value of fibre. Engaging the second brain for animal nutrition. Wageningen Academic Publishers 2019 ISBN 978-90-8686-342-6. s. 127-139

Hervik, S.E.K., Hervik, A. K. & Thurston, M. (2021) From science to sensational headline: a critical examination of the “sugar as toxic” narrative. Food, culture and society


Andre vitenskapelige publikasjoner
Kolderup, A., & Svihus, B. (2014). Fruktose - er det så farlig? Norsk tidsskrift for ernæring, 1, 32-35.

Hervik, A. K. & Hervik S. E. K. (2018) Fra forskning til undervisning- et eksempel fra vår tverrfaglige forskning på sukker. Årbok for institutt for folkehelse 2017-2018. 

Publikasjoner i Cristin