Fem HSN-studentbedrifter i NM

Woody - studentbedrift
Woody SB fra campus Notodden jublet over prisen for beste bedriftsprofilering.

HSN markerte seg med den bredeste deltakelsen i årets NM for studentbedrifter, og vant flere priser. Les mer om bedriftene som deltok.

Tekst og foto: Per Magnus Holtung

HSN vant begge de mest prestisjefylte prisene i årets Norgesmesterskap for studentbedrifter.  Men HSN markerte seg også med den bredeste deltakelsen i NM med sine fem bedrifter av de totalt 24 bedriftene som hadde kvalifisert seg. Handelshøgskolen BI og Høgskolen i Østfold hadde hver fire bedrifter i mesterskapet.

Indago SB fra campus Porsgrunn kapret både prisen «Beste studentbedrift 2016» og Ferd-prisen for best internasjonalt potensial. Woody SB fra campus Notodden jublet over prisen for beste bedriftsprofilering.

Dette var HSN-bedriftene:

VisionKit SB, campus Kongsberg:
Bedriften retter sin virksomhet mot Madagaskar der den har utviklet et enkelt og rimelig analyseverktøy for å avdekke aldersbetinget langsynthet, pluss å produsere briller som folk ha råd til.

Woody SM. campus Notodden:
Skal på en miljøvennlig måte produsere luer og tilbehør av rene naturmaterialer, som blant annet bambus og  strikkegarn av brennesle.  Dette skal selges  via nettbutikk og forhandlere til kunder over hele verden.

Cuthelp SB, campus Porsgrunn:
Bedriften tilbyr en ny type skjærebord som gjør det langt lettere å skjære i alle typer plater.

Indago SB, campus Porsgrunn:
Bedriften har utviklet et banebrytende verktøy som enkelt måler strøm samt lokalisere umerkede stikkontakter og sikringer – et daglig hodebry for elektrikere verden over.

Varo SB, campus Porsgrunn:
Studentbedriften har utviklet en type stikkontakt som både varsler og  bryter strøm ved stor belastning eller varmegang.

NM for Studentbedrifter arrangeres av Ungt Entreprenørskap i samarbeid med NHO, Innovasjon Norge, Siva og Norges Forskningsråd.

Også i andre sammenhenger i det siste har studentbedrifter markert HSNs sterke satsing på innovasjon og entreprenørskap.