Karrieredag: - Vi trenger studenter

Senior prosjektingeniør Erik Eliassen (t.v.) fra Kongsberg Gruppen i samtale med HSN-studentene Jardar Østern, August Aalde og Joachim Venberget. Foto

- Vi har behov for nyutdannede studenter, sier senior prosjektingeniør Erik Eliassen i Kongsberg Gruppen. Det er musikk i ørene på HSN-studentene som deltok under Karrieredagen på campus Kongsberg.

Tekst og foto: Per Skøien

Jardar Østern og Joachim Venberget er i gang med det siste studieåret ved HSN på vei mot å bli maskiningeniører. August Aalde har like kort tid igjen før han er ferdig dataingeniør. Både Jardar og Joachim har kompositt som valgfag i sine studier. Derfor var standen til Kongsberg Gruppen en interessant stopp under Karrieredagen denne uken.

På Kongsberg Gruppens stand la ikke senior prosjektingeniør Erik Eliassen skjul på at selskapet er på rekrutteringsjakt innenfor forsvarsdelen av konsernet. Eliassen jobber med kompositt hos Kongsberg Gruppens virksomhet på Arsenalet. Kompositt er definert som fremtidens materiale, og brukes blant annet i Kongsberg Gruppens produksjonen av komponenter til det nye jagerflyet Joint Strike Fighter (F-35).

- Vi er definitivt på jakt etter å rekruttere nyutdannede studenter som kan noe om kompositter, bekrefter Eliassen. Dette gjelder studenter som har alt fra fagbrev til ingeniørutdanning.

- Jeg oppfordrer virkelig studenter til å søke sommerjobb i de sommerprosjektene Kongsberg Gruppen kjører, sier Eliassen.

- Dette er aktuelt for oss. Vi er jo helt klart på jakt etter jobb. Derfor er Karrieredagen en viktig arena for å orientere seg om mulige arbeidsgivere, repliserer studentene.

Daglig leder i Kunnandi Consulting, Bilal Ahmad, holdt åpningstalen under arrangementet.  Foto
Nettverksbygging

Karrieredagen på campus Kongsberg er et tradisjonsrikt arrangement, og en viktig del av Teknologidagene som holdes på Kongsberg hele uken. Karrieredagen arrangeres av Kongsberg Næringsforum og HSN-studentenes konsulentselskap Kunnandi Consulting AS i samarbeid med Høgskolen i Sørøst-Norge.

- Karrieredagen er virkelig studentenes mulighet til å starte nettverksbygging for fremtiden, sier Hanna Hultquist som er avdelingsleder for Kunnandi Consulting på Kongsberg.

Kunnandi er en studentbedrift som holder til ved campusene på Ringerike, Drammen og Kongsberg. Totalt har bedriften cirka 40 ansatte - som alle er HSN-studenter. 12 av disse hører til i Kongsberg-avdelingen.

Daglig leder i Kunnandi Consulting, Bilal Ahmad, holdt åpningstalen under arrangementet. Han benyttet muligheten til å takke alle bedriftene og sponsorene som har stilt opp.

16 bedrifter var på plass i Krona under Karrieredagen på Kongsberg.  Mange av studentene var raskt på plass for å gjennomføre viktige samtaler med potensielle fremtidige arbeidsgivere.  Foto

Omfattende program

Karrieredagen på Kongsberg kunne i år skilte med 16 bedrifter som hadde rigget opp stands for å ta imot besøk. Studentene kunne snakke med representanter fra Hydro, Kongsberg Gruppen, FMC Technologies, Kongsberg Automotive, Veidekke, GKN Aerospace Norway, Siemens, Etterretningstjenesten, Nito, Semcon, NCC, Godt Vann, Dresser-Rand og Jernbaneverket.

I tillegg til stands ble det også holdt en rekke bedriftspresentasjoner i kinosalene og auditoriene på Krona.

Henning Tveiten Østeby (t.v.) fra Dresser-Rand utvekslet nyttig informasjon med maskiningeniørstudent Sigurd With. Foto
Sommerjobb

Sigurd With er andreårs maskiningeniørstudent i Kongsberg. Vi traff ham på standen til Dresser-Rand.

- Håpet er jo å klare og skaffe meg en relevant sommerjobb. Karrieredagen gir meg god innsikt i hva de ulike bedriftene jobber med. Jeg får muligheten til å bygge litt nettverk, sier With.

Hos Dresser-Rand treffer han maskiningeniøren Henning Tveiten Østeby som forteller inngående om hvilke arbeidsoppgaver bedriften har å by på.

- Jeg gikk selv ut av høyskolen her i Kongsberg i 2012, og det er fint å være tilbake på den andre siden av bordet, sier Tveiten Østeby.

Han understreker viktigheten av å treffe motiverte studenter for å markedsføre sin egen arbeidsplass for potensielle nye kolleger.