Nysgjerrige studenter

Åpen dag på Høgskolen i Sørøst-Norge.
Vegard Steinstø (t.v.) og Kevin Jelle får nyttig informasjon av Gro Årstad Nordli, administrasjonssjef ved campus Kongsberg.

Mange nye studenter benyttet tilbudet om å besøke HSN sist søndag. De fikk muligheten til å ta en tjuvtitt på campus.

Tekst og foto: Ragne B. Hvidsten

- Jeg har fått et godt førsteinntrykk og gleder meg til å komme i gang, sier Vegard Steinstø fra Horten som skal begynne på campus Kongsberg.

Han har kommet inn på sitt førstevalg og starter i førsteklasse på dataingeniør.

Nye studenter strømmer inn av dørene på campus. Noen kommer alene, andre har med seg mor og far, en kjæreste, søsken og til og med skuelystne besteforeldre er med for å se på campus.

- Jeg er mer spent enn sønnen min, innrømmer en interessert mor.

Studentene er nysgjerrige på sin nye tilværelse som student og har mange praktiske spørsmål; hvor klasserommene ligger, oppmøtested første dag, parkeringsmuligheter og pensumlister.

Helle Sundhaugen fra Vikersund skal ta realfagskurs.

- Planen er å bli lokfører og da trenger jeg mer matematikk og fysikk, forteller hun.

- Studentene stod i kø utenfor dørene når vi åpnet og siden har det strømmet jevnt på med folk, sier administrasjonssjef Gro Årstad Nordli som er godt fornød med oppslutningen.

Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN )hadde søndagsåpent på alle sine campuser. Se bilder fra campus Bø på høgskolens Facbookside.