Tema: Bilkjøring og syn

FORNØYDE FOREDRAGSHOLDERE: Professor Joanne Wood (t.v) fra Queensland University of Technology i Brisbane, Australia, Dr. Richard Wilkie fra University of Leeds, og professor Rigmor Baraas fra Nasjonalt senter for optikk, syn og øyehelse ved Høgskolen i Sørøst-Norge. (Foto: Dag Øyvind Olsen, Norges Optikerforbund).

Med variert program rundt bilkjøring og syn over to dager, trakk Kongsberg Vision Meeting rekordmange 120 deltakere.

Godt syn i trafikken i teori og praksis var tema for Kongsberg Vision Meeting 2016 som ble arrangert på campus Kongsberg denne uken. Fagsamlingen gikk i år over to dager, og trakk hele 120 deltakere fra syv land, som er ny rekord. Deltakerne er fagfolk som jobber med syn, i hovedsak optikere og øyeleger.

Knyttet sterke følelser til førerkort

Å miste førerkortet er en svært dramatisk beskjed å få for mange, og derfor er det så viktig å kunne gjøre en så god vurdering av helsetilstanden til bilførere. I høst ble det innført nye helsekrav til førerkort i Norge, og Ole Bjørn Herland fra Helsedirektoratet orienterte om synskravene som optikere og leger skal forholde seg til. I dag er mangelfullt syn kun årsak til fem prosent av tilfellene der folk mister førerkortet.

Denne teksten er hentet fra "Optikeren" tidsskriftet til Norges Optikerforbund.  Les hele reportasjen her.