Mye teknologi på campus

Bilde av lærer med droner.
Høgskolelærer Joakim Bjørk frister med droneflyging i eget drone-rom på KRONA (Campus Kongsberg)

Vi samarbeider tett med bedriftene på Kongsberg, for å gi deg som student et enda bedre studietilbud, og har blant annet eget rom for droneflyging.

Høgskolelærer Joakim Bjørk er omgitt av studenter fra HSNs ingeniørutdanninger på Kongsberg.  De driver også med flyging av store droner, men de krever mer opplæring.  Joakim viser frem mindre modeller som publikum får fly i rommet, der det er skikkelig høyt under taket.

Joakim og en av studentene laster ned en app på smarttelefonen, og er good to go med telefonen som styreenhet.

Landets eneste optikerutdanning

Landets eneste optikerutdanning ligger også på Campus Kongsberg.

Siden det bare finnes ett studiested for optikere i Norge, er miljøet og klassene krydret med studenter fra hele landet. Optikerstudentene er en sammensveiset gjeng og du får venner for livet.

På Campus Kongsberg får optometristudentene optimale arbeidsforhold i en splitter ny synsklinikk, med den mest avanserte teknologien som er tilgjengelig.

Lær av de beste

På Kongsberg finner du noen av verdens fremste teknologibedrifter som konkurrerer i de mest krevende bransjer som bil, fly, forsvar, subsea og space. Bedriftene du finner her er blant annet Kongsberg Gruppen, FMC Kongsberg  Subsea og Kongsberg Automotive.

Høyskolen samarbeider tett med bedriftene for å gi deg som student et enda bedre studietilbud. Stadig kommer forelesere fra næringslivet for å holde gjesteforelesninger og studentene blir invitert til industrien. De aller fleste studentene velger bachelor- og masteroppgaver på oppdrag fra næringslivet.

Sommerjobb og praksis

Kongsbergindustrien tilbyr studentene attraktive sommerjobber og jobbpraksis som en del av masterstudiene. Høyskolen utvikler studietilbudene i samarbeid med de verdensledende teknologibedriftene. Master i Systems Engineering og master i Industriell økonomi er eksempler på dette. Gjesteforelesere og mentorer fra industrien gjør ingeniørstudiene enda mer relevante. Kontaktene du knytter i studietiden, gir deg gode jobbmuligheter.

Det grønne skiftet

Den teknologiske kunnskapen som finnes på Kongsberg, kan bli viktig på veien mot et grønnere og mer bærekraftig samfunn, og som student på HSN kan du spille en rolle.