- Passe stort på Kongsberg

Joakim Hansen trives som student på Kongsberg. Foto
Joakim Hansen trives som student på Konsgsberg. Foto: Nils Kalve

- Det fine med Kongsberg er at studentmiljøet ikke er for stort, og at vi har en splitter ny campus sier optiker-student Joakim Hansen.

-  Det blir litt sånn at alle kjenner alle, både på tvers av trinn og linjer. Det som også er viktig for meg, er at skolen som lokale fungerer med de studiene som tilbys. På optometri-studiet er vi avhengige av mye plass og utstyr. På nye campusen Krona har de virkelig fått dette til. Vi studenter har fått drømmen oppfylt, med uendelig tilgang til grupperom. Den nye skolen ligger også veldig sentralt, sier Joakim.

Ny campus

Kongsberg har mer enn 1450 studenter, og høsten 2015 flyttet alle sammen inn på nye Campus Kongsberg, Krona.

Derfra er det ikke lange veien til studentboligene i sentrum. Du finner bra boliger til fornuftig pris i Kongsberg.  Studentsamskipnaden leier ut boliger og tilbyr barnehageplasser.

Kongsberg har gode buss- og togforbindelser med Drammen, Notodden og Oslo/Gardermoen. Det går tog hver time (Drammen/Oslo/Gardermoen) og buss hver time hele døgnet, sju dager i uken.

Kjent for god mat

Samskipnadens café på Campus Kongsberg er berømt for å lage byens beste kanelsnurr og burger.  Kjøkkensjef Simon har utviklet sin egen burger, som er så god at studentene kommer til cafeen når det er burger på menyen, selv om de har forelesningsfri.

Noe gjøre utenom studiene

Etter en lang økt på lesesalen er det godt å koble av med noe annet.

Kongsberg har et rikt kulturliv, mange lag og foreninger.

Det er bra fart på byens utesteder. De ligger stort sett samlet i sentrum, - og hvis du ikke finner de rette folka eller den rette stemningen ett sted, er det ikke lange spaserturen til et annet sted.

Studentsamfunnet i Kongsberg har mange aktiviteter hele året.  Klar for å slappe av med andre studenter og senke skulderen?  Da er Louis Studentkro stedet.

Glad i frisk luft?

Uansett hvor du er på Kongsberg, er det kort vei til skog og fjell og ikke minst skikkelig bra skisenter med særpreg.

Kongsberg Skisenter har bakker som innbyr til masse skiglede. Lange bakker, utvidet barnebakke og snøproduksjon i alle bakker. Åpent alle dager ni til ni i sesongen.  Kongsberg Skisenter har 10 kilometer bakkenett og egen snøbrettpark.

Halfpipen er kjent for god preparering, og det er med god grunn at Kongsberg Skisenter har et godt navn i snøbrettmiljøet. Skisenteret har også  tilbud for de skiinteresserte som terrengpark, freestylearena, skicross eller boardercross, superpipe, store hopp, rails og andre “godsaker”.

Det er flott turterreng med oppkjørte skiløyper i området rundt skisenteret.