Nominert til Spellemannspris

Lars Ingar Meyer Fjeld spiller hardingfele og er masterstudent ved HSN. Foto
Lars Ingar Meyer Fjeld spiller hardingfele og er masterstudent ved HSN. Han er nominert til Spellemannsprisen.

Lærerstudenten Lars-Ingar Meyer Fjeld er nominert til Spellemannsprisen. Lørdag får vi vite om han tar med seg trofeet tilbake til Sætre studenthjem.

Tekst: Ragne B. Hvidsten

- Å bli nominert til Spellemannsprisen var fjorårets gjeveste julegave, innrømmer felespiller Lars-Ingar Meyer Fjeld fra Sandefjord.

Hardingfele

Han er nominert i kategorien Folkemusikk/tradisjonskunst med debut CDen «Hardingfele». En plate full av slåtter som ble spilt inn i Bø fjellkirke for ett år siden.

- Det var veldig overraskende og kjempemoro å bli nominert. Jeg hoppet rundt i stua, forteller lærerstudenten som til daglig sjonglerer mellom livet som student, felespiller og kulturskolelærer.

Lærer og spellemann

Han er ferdig utdannet grunnskolelærer fra Notodden, har to års folkemusikkutdanning fra Rauland og tar nå master i utdanningsvitenskap med fordypning i samfunnsfag. Drømmen er å kombinere livet som spelemann, lærer og ulike prosjektjobber.

Nå har han spilt fele halve livet. Det begynte med fiolin og klassisk musikk som seksåring, men sjangeren fenget ikke. Det var først i tolvårsalderen da han ble introdusert for folkemusikk, at han virkelig følte seg musikalsk hjemme.

- Jeg er en spellemann. Jeg trives best alene med fela, gjerne foran et publikum. Det er slåttespill som er min bane, sier han som allerede er i gang med å undervise elever i felespill på kulturskolene i Tinn og Bø.

Gode anmeldelser

Latteren sitter løst, når jeg spør hvordan vinnertalen eventuelt blir på lørdag.

- Den blir kort og er ikke skrevet ennå. Jeg konkurrer med mange sterke musikanter, og vi er nominert for helt ulike typer prosjekter. Å bli nominert er en seier i seg selv og mange har fått det med seg, både innen folkemusikkmiljøet og utenfor, sier han.

Han har fått svært gode omtaler av platen:

«Nivået til Fjeld er så høyt at det er ingenting å sette fingeren på. Spillet har en imponerende detaljrikdom, ornamentikken er krystallklar og ikke overdreven.  Han er ingen lettmatros ombord i skuta av norske hardingfelespillere: Tross sin unge alder befinner han seg allerede i det absolutte toppsjiktet. I dette tilfellet må det være tenninga på hardingfelemusikken, og viljen til å gå dypt inn i tradisjonene, som forklarer suksessen – selvfølgelig i kombinasjon med et stort talent.» skriver
Folkemusikk – Magasinet for folkemusikk og folkedans.

Vi krysser fingrene og ønsker Lars-Ingar lykke til på lørdag.