Andreas leder de Kroafrivillige

Andreas Bjørke Sollien foran Kultore

Andreas har vært innom alle frivillig-crewene på Kroa. Bedre bakgrunn kan man knapt få som leder for hovedstyret på Kroa i Bø.


Veldig glad i musikk

Det er ikke akkurat noen bombe når den nye leder for hovedstyret forteller at han er veldig glad i musikk:

 - Kroa i Bø var rett og slett et trekkplaster for å søke inn på studiet Bachelor i kulturledelse. For meg ble det et naturlig sted å henge når jeg begynte å studere i Bø. Her får vi prøvet ut i praksis det vi lærer i teorien og det er veldig gøy å engasjere seg i sånn type frivillig arbeid.

Andreas har tidligere vært leder for underutvalget Frimusikkens venner, nå slått sammen med hovedstyret. Han var nestleder i hovedstyret i vår og ble valgt inn som leder i år med meget stor applaus (i følge sikre kroakilder).

Sondre Justad  -  utrolig bra live

Når vi spør Andreas om det er en spesiell konsert han vil anbefale på Kroa i høst så trekker han fram Sondre Justad.

 - Jeg var med i Supercrew på Slottsfjell i år og fikk med meg en Justad-konsert. Han var utrolig bra live, han sang veldig bra, hadde et kult lysshow og hadde bra energi under hele konserten. Du kunne merke at han likte det han drev på med og ga alt. Det ble en kjempekonsert. 

Sondre Justad kommer på Kroa 17. november og billettsalget er i gang. Han har hatt en del landeplager så det kan være lurt å sikre seg billett tidlig.   

Herlig å se folk kose seg

Å kunne bidra til at det skjer gøye ting for studenter her i Bø er det beste med å jobbe på Kroa, i følge Andreas. 

 - Når det er 200 som koser seg på Quiz eller 500 som synger og danser sammen med Cezinando så er det rett og slett stas. Jeg blir glad av å se folk ha det bra sammen inne på Kroa.

Andreas foran Cezinando-plakat på Kroa i Bø

Det har vært mye fokus på ensomhet blant studenter i Norge. Andreas anbefaler frivilligjobbing som et godt skritt på vei vekk fra ensomhet. På Kroa eller andre studentorganisasjoner får man et sosialt nettverk som ikke er begrenset til studiet du går på eller dem du bor på studenthybel med. Her møter man nye folk og får relevant arbeidserfaring nesten uansett hva du sikter deg inn på å bli. 

Selv ble han tatt veldig godt i mot når han meldte seg som frivillig. Det var en lav terskel å gå hit og han ble fort tatt inn i kroafamilien. 

Du kan lese om de forskjellige Kroacrewene og melde deg som frivillig på Kroas sine nettsider. Da vil noe ringe deg og fortelle om frivilliggoder og høre hva du har lyst til å jobber med. Du kan selv skrive deg opp på arrangement du har lyst til å jobbe på. 

Karpe-konsert på Kroa

Etter intervjuet ble det kjent at Karpe legger sin turnestart i vår til Kroa. Andreas forteller i en melding at hele styret er veldig stolte over at de velger å starte turneen sin hos oss i Bø. Bare tre timer etter at Kroa slapp nyheten med et facebookarrangement har over 1200 meldt at de skal eller er interessert. Her blir det rift om billettene og det er akkurat slik det skal være.  

 

 

 

 

Om Andreas

Fullt navn: Andreas Bjørke Sollien

Alder: 22

Kommer fra: Toten

Bor nå: på privat hybel med medstudenter 

Studium: Bachelor i kulturledelse

Yndlingsmusikk: Rock, punk og metall, men er også veldig glad i indiemusikk. Er ganske allsidig egentlig.

Også glad i: Film

Sivilstatus: Singel