Meningsfylt å jobbe for medstudenter

Malte Lund Rasmussen er velferdsansvarlig i campusstyret for studentene i Bø. Han anbefaler sterkt å bli en aktiv del av studentdemokratiet. Det samme gjør Amir Shinwary, studentrådsleder på Ringerike.

Malte går 1. året på Bachelor i natur- og miljøforvaltning. Han trivdes ikke så godt  på sine tidligere studier i Sverige. Det ga han lyst til å jobbe for at studenter skulle ha det bra i Bø. Han tok sjansen og stilte til valg som velferdsansvarlig i campusstyret, selv om han var ny student. Det har han ikke angret på:

– I starten så hadde jeg ikke så  mye kunnskap om hva og hvordan jeg skulle jobbe. Men nå har jeg valgt å fokusere på universell utforming på universitetet, tilgode for de som har en eller annen form for funksjonsnedsetting.  Det er et givende arbeid for funksjonsnedsettelsen blir mindre jo bedre fasilitetene rundt er tilpasset deg.

Malte jobber sammen med driftsleder Steffen Opheim på campus og divisjonsdirektør Christian Berg i Studentsamskipnaden. Han er glad for å merke at både universitet og samskipnad er entusiastiske og åpne for tiltak som kan gjøres for å gjøre studiehverdagen enklere for alle.

Malte oppfordrer studenter til å stille til valg og har følgende gode råd inn i arbeidet:

Det er viktig å jobbe med de små tingene for å kunne oppnå noe konkret.

Studentrådsleder Amir Shinwary

Å se smilet på en student

Amir Shinwary anbefaler også sine medstudenter å stille til et verv i studentdemokratiet. Han angrer ikke et sekund på å ha påtatt seg vervet. Det er popsitivt å få innsyn i hvordan skolen jobber med ulike saker. I tillegg ses det å ha verv på som stort pluss i jobbsøkersammenheng. Forrige studentrådslederen fikk vite av arbeidsgiveren sin at hun ble valgt på grunn av studentrådsledervervet. Frivillige verv på cv'en viser at du er engasjert, ivrig til å lære og ikke minst ansvarlig.

– Men det aller beste med å være studentrådsleder er å gjøre studentens hverdag enklere, og å se smilet på en student som har fått hjelp.

Amir meldte seg som studentrådsleder fordi han følte at studentene ikke ble hørt. Det var en ombyggingsprosees på campus som gjorde studentenes hverdag vanskelig og han tenkte rett og slett at hvis ikke han sto på for sine rettigheter så var det heller ingen andre som gjorde det.

Som studentrådsleder så gjør han alt fra å løse enkeltsaker for studenter til å holde og delta på møter med studenter, tillitsvalgte og ledelsen for USN Handelshøyskolen. Han formidler informasjon fra studentdemokrati og skole ut til tillitsvalgte og studenter og gir også informasjon den andre veien.

Nominasjonsfrister

Har du lyst å være studentrepresentant i i utvalg på universitetet eller jobbe for studentenes ve og vel i studentdemokratiet? For de fleste verv er nominasjonsfristen 17. mars. For nominasjon til studentrepresentant i USNs styre er nominasjonsfristen 3. april.

Du kan lese mere om vervene på studentdemokratiet sine nettsider. Der ligger det også lenke til det kandidatskjema du kan bruke for å stille til valg.