– Alt er i nærheten

Simen Oftedahl studerer i Drammen.  Foto
Simen Oftedahl tar barnehagelærerutdanning i Drammen. Foto: Nils E. Kalve

- Jeg liker at campus ligger midt i byen. Alt du trenger er i nærheten, sier tidligere barnehagelærer-student Simen Oftedahl.


- Det er en veldig åpen campus i Drammen, og det er utrolig lett å finne frem.  

- Som student liker jeg veldig godt å lese, men det kan bli en del faglitteratur. Så av og til er det utrolig deilig å bare sette seg ned med en vanlig bok.  Siden vi har tre biblioteker i det samme bygget, så er det aldri mangel på lesestoff, enten det er skjønnlitterære tekster, eller litt ekstra fagstoff du er ute etter, sier Simen. 

Hvorfor student i Drammen?

Det viktigste er kanskje studietilbudet, men når det er på plass, og du har funnet det du leter etter, er det mye annet som også kan være viktig for deg som student.  I Drammen finner du restauranter og kafeer, rockescene og kulturliv vegg i vegg med campus.  Papirbredden ligger helt nede ved elva, midt i Drammen sentrum, og er en moderne og lys campus. Det er til og med en egen vik, hvor du kan ta en dukkert mellom forelesningene. 

De siste årene har det skjedd mye med studentmiljøet i Drammen, og Studentsamfunnet i Drammen tilbyr arrangementer og happenings gjennom hele studieåret.  Det er et fint sted å bli kjent med andre studenter. 

Slik bor du i Drammen

Bygget med studentboliger ligger et steinkast fra campus, og inneholder også medisinsk senter, treningssenter og café. Studentene får reduserte priser. 

Konserter og uteliv

Union Scene Drammen Internasjonale Kultursenter er nærmeste nabo til Papirbredden. I tillegg til å tilby mange bra konserter, er Union Scene et møtested for studentene.

Kort vei til hjertet av Drammen

Gangbrua Ypsilon gjør veien fra Papirbredden til Bragernes sentrum kort og enkel. Du bruker bare tre-fire minutter fra Papirbredden til Drammens Teater. Teateret har et stort tilbud av konserter, teaterforestillinger og revyer. Legg til et par minutter, så er du på Bragernes Torg, hjertet i Drammen. Bli bedre kjent med Drammen på drammen.no

Livet utenom bøkene

Du finner fotballbane, kunstisbane, idrettshall, tennisbaner, treningssenter og Norges nyeste og mest moderne badeanlegg 10 - 12 minutters gange fra Papirbredden.

Vinterstid kan du kjøre alpint og snowboard og på sommeren kan du kjøre downhill med sykkel ned løypene til  Drammen Skisenter. Her er 4 kilometer med nedfartsløyper med 300 meter høydeforskjell. I åsen bak Papirbredden ligger Haukåsløypa med to heiser og 170 meter høydeforskjell, favoritten for mange slalåmfrelste.