Emilie fant navnet

Radiografstudent Emilie Vindholmen. Foto.
Radiografstudent Emilie Vindholmen fant navnet.

Radiografstudent Emilie fant navnet på de nye studentboligene som åpner i august.

Etter en navnekonkurranse utlyst blant studentene i Drammen, er saken klar:

De tre byggene på Øvre Sund studentboliger skal hete Domi, Tutus og Unitas. Navnene er hentet fra latin og juryen likte spesielt godt begrunnelsen om at ordenes betydning passer godt på studentboliger: Domi betyr "hjemme", Tutus betyr "trygg" og Unitas betyr "samhold".

Heldig vinner

Det var radiografstudent Emilie Vindholmen, som kom med det beste forslaget blant nærmere 100 innsendte idéer og som dermed får smykke seg med gullmedalje i navnekonkurransen. Emilie kan glede seg over et gavekort på Kiwi på hele 3000 kroner og kanskje noe annet enn nudler til middag i januar?

- Er det sant?! Tusen takk! Jeg er en av de personene som aldri vinner noe, så å vinne denne konkurransen er fantastisk gøy! utbryter den lykkelige vinneren da hun får den gode nyheten. Hun fortsetter:

- Gavekortet er helt utrolig, og gjør absolutt en forskjell i studentøkonomien! Men den største æren er jo faktisk å få navngi bygningene.

Tanken bak

- Det er sikkert mange meninger om hvilke navn som passer til de nye studentboligene våre, og vi fikk inn mange kjempegode forslag og tanker, men Emilies tilnærming traff oss midt i hjertet. Vi i studentsamskipnaden ønsker jo nettopp å være studentenes trygge havn og deres "home away from home", sier Linda Tangen, juryleder og kommunikasjonssjef i SSN (Studentsamskipnaden i Sørøst-Norge).

Emilie forteller at hun var midt i eksamenstiden da navnekonkurransen ble utlyst, og at hun så sitt snitt til å ta en liten pause fra lesingen, for å melde seg på konkurransen. Tanken bak navnene hun kom opp med, var at navnene måtte ha et formål og gi mening for nettopp studentboliger.

- Jeg bestemte meg for å skrive ned noen nøkkelord som forbindes med en god boligsituasjon for studenter som bor i studentsamskipnadens hybler. Disse nøkkelordene gjorde jeg om til latin, mest på grunn av at ordene hørtes mer fengende ut da, forklarer Emilie, som selv er beboer i SSNs studentboliger i Drammen.

- Forslagene fra Emilie gjenspeiler virkelig det vi håper at tilværelsen i våre studentboliger representerer og verdier som motiverer oss og forhåpentligvis alle beboerne våre på Øvre Sund, legger juryleder Tangen til.

Klare i august 2017

De 195 nye studentboligene på Øvre Sund ligger godt an til å være klare for innflytting i august 2017, og vil bestå av i alt tre bygg, hvorav ett (det som i dag heter "Øvre Storgate") ble fullført i første byggetrinn i 2012. Nå som de tre byggene får sine navn vil de fremstå med en felles identitet og flotte felles utearealer med plass til både ballspill, grilling og sosialt liv. Uteområdene vil stå klare til bruk samtidig som resten av den nye bygningsmassen.