Studiestart og offisiell åpning av studieåret – kan du forskjellen på disse?

studiestar Porsgrunn. foto.

Studiestart ved USN er like om hjørnet. Det samme er offisiell åpning av studieåret 2018/19 ved USN, i år også med universitetsmarkering for nye og gamle studenter.

Studiestart. Offisiell åpning. Universitetsmarkering. Åpen dag. Forelesingsstart.

Det er mye som skjer den kommende tiden for deg som er ny student ved USN. Under får du en kort forklaring på noe av det mest sentrale som skal foregå de neste ukene, med lenke til ytterligere informasjon.

Studiestart

Studiestart henviser til tidspunktet du skal møte opp på campus og registrere deg som student. Dette er det viktigste tidspunktet for deg å notere, for du risikerer å miste studieplassen din hvis du ikke møter på studiestart. Dato og tidspunkt for din studiestart finner du under oppstartsinformasjon for ditt studium

Har du ikke mulighet å møte til studiestart, må du søke om utsettelse. Les mer på vår studiestartside om hvordan dette skal gjøres.

Offisiell åpning av studieåret og universitetsmarkering

Offisiell åpning av studieåret er en markering for alle studenter og ansatte ved USN. Markeringen vil foregå på hver campus i løpet av samme eller første uka etter studiestart. Her vil du blant annet få, oppleve konsert, taler og få servert kake i forbindelse med markering av at USN 4. mai ble akkreditert som universitet.

Det er viktig at du ikke forveksler denne markeringen med studiestart, for det er ikke her du registrerer deg som ny student. Det gjør du under studiestart.

Åpen søndag

Åpen søndag avholdes 12. august, dagen før de fleste av dere har studiestart. Her får du mulighet til å få en omvisning på din campus, og du vil få møte ansatte og studentfaddere som kan vise deg rundt og forsøke å hjelpe deg med eventuelle spørsmål du måtte ha.

Dagen lar deg også ta med familie og venner, så her har du en flott mulighet å vise frem stedet du skal tilbringe mye tid på det kommende året.

Forelesningsstart

Forelesningsstart er begrepet man bruker om et emnes første forelesning for semesteret. Når og hvor du har forelesninger det kommende semesteret finner du oversikt over i din timeplan.

Timeplanen finner du bl.a. under oppstartsinformasjon for ditt studium.

Studiestartprogram og fadderuke

Hver av våre campuser har sin unike studiestartprogram. Følg lenkene under for å finne programmet for din campus.

Vi ønsker deg en fantastisk studiestart og lykke til med det kommende studieåret.