Haspa og Åtte beste spisested og kaffebar

Linda Odenius og Marcus Norbakken skjenker kaffe bak disken på kafeen Åtte
GODT LIKT: Linda Odenius og Marcus Norbakken hos kaffebaren Åtte i Kongsberg kan glede seg over å være best likt av studentene. Haspa er kåret til beste spisested.

Åtte og Haspa på campus Kongsberg er kåret til beste kaffebar og beste spisested.


Det er klart etter at studentene har sagt sitt om hva de mener om tjenestene til studentsamskipnadene i Norge.

Åtte og Haspa drives av Studentsamskipnaden i Sørøst-Norge (SSN) på campus Kongsberg. Kaffebaren Åtte har de mest fornøyde studentene av alle kaffebarene på tvers av samskipnadene, mens Haspa fikk best resultat blant SSNs spisesteder. 

– Vi synes det er veldig hyggelig å bli satt pris på. Når vi får bekreftet at produktet vårt er det studentene vil ha, har vi gjort jobben vår, sier kaféleder Simon Hogstad.

Han og staben har imidlertid ikke tenkt å hvile på laurbærene fremover.

– Nei, vi skal fortsette å levere et bra tilbud på begge serveringstedene! sier Simon.

Berømt kakao – og brettspill

Spisestedet Haspa ligger inne på Krona, mens Åtte ligger rett rundt hjørnet vegg-i-vegg med bokhandelen i Kirkegata 8, derav navnet. 

Åtte er kaffebar på dagen og cocktailbar på kvelden, og er berømt for sin helt spesielle kakao. 

– Den er laget på ekte sjokolade, gjerne toppet med krem og høvla sjokolade eller mini-marshmallows, knuste oreokjeks og non-stop, forteller Simon. 

Hos Åtte får du servert all lags kaffe, te og varme drikker håndlaget fra baristaene, og kaffebaren har også skjenkebevilling. Vafler er også en del av lunsjrettene, og syltetøyet lager de selv. 

– Vafler med skagenrøre eller salami og brie er blant gjestenes favoritter. Vi serverer også salater og sandwicher, og har et stort utvalg kaker som kokkene på Haspa baker, forteller Simon. 

Gjester sittende utenfor hos Åtte i Kongsberg ser i kamera og skåler.

Åtte har også et rikholdig utvalg brettspill og kortspill tilgjengelig for gjestene. 

– Vår oppfordring er å være sosiale sammen med andre fremfor å sitte hjemme foran hver sin skjerm, sier Simon.

Spisestedet Haspa ligger i tredjeetasje på Krona, som er mer enn bare universitetet. Det er Kongsbergs storstue og samlingspunkt.

– Haspa har i overkant av tre hundre sitteplasser. Nystekte kanelsnurrer, frokost, kaffe, påsmurt, salat- og yoghurtbar får du fra vi åpner hver morgen. Rundt lunsjtider myldrer det av studenter, ansatte og besøkende som nyter en sunn og smakfull lunsj, forteller Simon. 

Stor studentundersøkelse

Kåringen av Åtte og Haspa er en del av en større studentundersøkelse i regi av samskipnadene. Undersøkelsen gjennomføres annethvert år, hvor et representativt utvalg studenter er plukket ut til å si sin mening om tjenestene. 

– Vi er svært fornøyd med årets resultater for Studentsamskipnaden i Sørøst-Norge. Pilene peker oppover, og det er gledelig. Studentene totale tilfredshet med våre tjenester har økt. De er dessuten mer fornøyd med informasjonen fra oss enn ved forrige undersøkelse, forteller kommunikasjonssjef Heidi Pettersen ved SSN. 

Hun mener mye av årsaken er at SSN siden sist har fått på plass en egen kommunikasasjonsavdeling som har markedsført tjenestene og tilbudene, og at flere studenter dermed er kjent med alt SSN tilbyr.

– Vi ser at den generelle tilfredsheten med SSN henger tett sammen med informasjon. Våre kantiner, kafeer, bokhandler og bosted, samt tilbud om barnehage og trening, får gode score i undersøkelsen, sier Pettersen.