Velkommen til campus Porsgrunn

I Porsgrunn kan du oppleve det beste av by- og kulturliv, og du studerer midt i et teknologisk smørøye. 

Porsgrunn er en bykommune i Grenland i Telemark fylke med en stolt sjøfarts- og industrihistorie. 

Sentrum har mange utesteder, serveringsteder, nattklubber og underholdningssteder, og her finner du også Porsgrunns største kjøpesenter Down Town.

 

I Porsgrunn studerer du midt i et teknologisk smørøye med Herøya Industripark som en av universitets samarbeidspartnere. Prosessindustrien dominerer med Yara og Ineos som byens største industriarbeidsgivere. Likevel er Porsgrunn kanskje mest kjent for en annen viktig industriell aktør – Porsgrunds Porselænsfabrik. 

Byen er også kjent for Winterfestival, kulturhuset Ælvespeilet, DuVerden vitensenter, Ølfestival og Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival.

Campus Porsgrunn ligger på Kjølnes med kort avstand til sentrum, togstasjon og E18, som fører deg raskt sørover i landet eller nordover til Vestfold-byene, Drammen og Oslo. 

Universitetsanlegget er omgitt av fotballbaner, friidrettsarena, tennishall, svømmehall, håndballhall og rideanlegg. Her finner du også et moderne studenthus, studentboliger og simuleringssenter.

I Porsgrunn kan du bli ingeniør, barnevernspedagog, sykepleier og vernepleier. Du kan også utdanne deg til å bli lærer eller barnehagelærer. 

På campus Porsgrunn er det stort nok til at det pulserer og lite nok til at du blir sett blant 2500 studenter.  

Vi håper å se akkurat deg til studiestart! 
 

 

 

 

Universitetet er lokalisert på Kjølnes, og er omgitt av flotte idrettsanlegg som fotballbaner, friidrettsarena, tennishall, svømmehall, håndballhall og rideanlegg. Det er også et splitter nytt studenthus, nye studentboliger og nyåpnet simuleringssenter på campus.

Miljøet er stort og mangfoldig, men likevel ikke større enn at du får et nært forhold til både medstudenter og ansatte. 2500 studenter studerer i Porsgrunn. 

Det tar deg 15 minutter å gå fra sentrum og 10 minutter fra studentboliger og jernbane.

I Porsgrunn kan du bli ingeniør, barnevernspedagog, sykepleier og vernepleier. Du kan også utdanne deg til å bli lærer eller barnehagelærer. 

Velkommen til campus Porsgrunn!

Student i Porsgrunn

Siste nytt fra campus

 

Bli student
BLI STUDENT
Vi gir deg kunnskap for fremtiden!
studentbolig
STUDENTBOLIG
Studentsamskipnaden tilbyr boliger på alle våre campus
Våre campus
CAMPUS
Mer informasjon om våre studiesteder
FAQ. Icon.
OFTE STILTE SPØRSMÅL
Svar på det du lurer på som ny student