- På Rauland har jeg fått noen av mine beste venner

Portrettbilde av Mads Kuraas
Mads Kuraas er folkemusikkstudent på Rauland og går andre året på en mastergrad i tradisjonskunst.

Jeg har spilt fele siden jeg var syv år og nå er jeg 24. Grunnen til at jeg valgte å studere på Rauland var at jeg ville fordype meg i folkemusikktradisjonene. Jeg ville lære mer om folkemusikk og bli god. Fra Røros hvor jeg kommer fra, har jeg lært meg en tradisjon innen folkemusikken, mens på Rauland får jeg også lære om de andre folkemusikktradisjonene i landet.

Rauland samler kunst- og musikkstudenter fra både inn- og utland og stedet passer for alle med interesse for folkekultur og for dem som vil være kreative og nerdete ved å søke dypt.

Rauland har et kontaktskapende miljø og via Rauland har jeg fått venner som kommer til å vare livet ut. Her har jeg fått noen av mine beste venner.

Det er utrolig mye forskjellig å gjøre på Rauland og du får det så artig som du vil. Noen ganger samles vi for å spise grøt, spille ballspill, synge i kor eller ha brettspillkveld. Det er mange flotte turmuligheter og et flott sted om man liker friluftsliv. Vi aker, går skiturer og fjellturer.

Man kan legge aktivitetsnivået selv. Mange er mye på skolen og jobber, og man kan også trekke seg tilbake når man føler for det.

Jeg bor på studentheimen, men det er mange private boliger også. SiTel har boliger rett ved akademiet/skolen. En kamerat av meg bor i et Stabbur og betaler 900 kroner i måneden.

Kantina serverer varmmat fire ganger i uka, og er oppe i helger også. Det er utrolig bra kantine til å være et så lite sted.