Nye hybler på Ringerike

 Leder for Studentdemokratiet ved campus Ringerike, Ali Amini gleder seg til de nye studentboligene står ferdige til studiestart.  Foto
Leder for Studentdemokratiet ved campus Ringerike, Ali Amini gleder seg til de nye studentboligene står ferdige til studiestart.

De nye hybelbyggene reiser seg rekordraskt på campus Ringerike. Allerede nå kan du søke om en av de 154 nye studentboligene på campus-området.


Tekst og foto: Jan-Henrik Kulberg

- Ja, nå er hyblene lagt ut på boligportalen vår, og det er allerede mange som søker.  Søkerne nå er nok først og fremst nåværende studenter som vil flytte til ny bolig på campusområdet, forteller Hans Erik Stormoen, leder for Studentsamskipnaden i Sørøst-Norge. 

27. januar var han på kranselag med byggemannskapene, som på rekordtid reiser to nye boligbygg inne på campus-området på Hønefoss.

Eget bad

- Vi tilbyr tre typer bolig:  Noen hybler for par, noen hybler med eget bad og kjøkken, og mange hybler med felles kjøkken, men hvert sitt bad. 

- Så hver hybel har eget bad, uansett om man deler kjøkken?

- Ja vi har mye erfaring fra bygging av studentboliger andre steder, og vi har merket at studentene ønsker sitt eget bad.  Det ligger i tiden. 

F.v: Direktør Hans Erik Stormoen ved Studentsamskipnaden i Sørøst-Norge og administrasjonssjef Terje Rolfsøn ved campus Ringerike.  Foto
F.v: Direktør Hans Erik Stormoen ved Studentsamskipnaden i Sørøst-Norge og administrasjonssjef Terje Rolfsøn ved campus Ringerike.

Bakte kake

- Studentene og naboer har vært enestående positive til tross for en vanskelig parkeringssituasjon og alle følgene av byggeaktiviteten, sier administrasjonssjef Terje Rolfsøn ved campus Ringerike.

Han forteller om en begeistret student som møtte opp med hjemmelaget kake på byggekontoret, som en takk til byggemannskapene.

- Studentenes positive innstilling har vært avgjørende for at vi har kunnet drive faglig aktivitet uavhengig av all byggeaktiviteten, sier rolfsøn.

Passiv-hus

Hans Erik Stormoen i samskipnaden forteller at dette er første gang samskipnaden bygger studentboliger med passivhus-standard, som gjør at de bruker mindre energi enn tradisjonelle bygg.  Byggene kles med massivt tre. 

- Det er veldig tykke treplater, og de bærer faktisk konstruksjonen.  Denne byggemåten gjør at det går fort å reise byggene.  Selve byggingen startet ikke før 1. desember.  Alt før det var grunnarbeider, og nå har vi to tette bygg og kan feire med kranselag, sier en entusiastisk Stormoen.   Han mener de nye hybelbyggene vil bli et løft for campus Ringerike. 

Det er leder for Studentdemokratiet ved campus Ringerike, Ali Amini enig i.

- Når du kan bo på campus får du bedre tid til å studere og være sosial.  Jeg tror dette vil bety mye for det sosiale livet på campus, og øke trivselen til studentene.  Det er flott at det er så fleksibelt, du kan bo alene eller sammen med andre.  Studentene har ønsket nye hybler på campus lenge, og jeg er glad for at vi har blitt hørt.  

Amini bekrefter at eget bad er viktig for studentene. 

- Ja, det var et av ønskene våre.  Det er mange personlige ting på  badet.  Disse hyblene er ikke bare positive for oss som går her nå, men også for rekrutteringen av nye studenter.  Det gjør oss mer attraktiv, og særlig når vi også blir universitet. 

Utfordrende parkering

Amini sier det har vært en utfordring for studentene i byggeperioden, fordi de mistet parkeringsplassene der husene nå bygges.  - Vi har tatt dette opp på møter med ledelsen ved campus, og føler vi har blitt hørt.  Men det har vært utfordrende for dem som er avhengig av å kjøre, og noen har blitt forsinket til forelesninger eller mistet forelesninger.  Samtidig har nok folk skjønt at de har måttet prioritere annerledes og komme litt tidligere.  Det er veldig bra at vi fikk reservert den kommunale parkeringsplassen ved hovedveien for studentene.  Ledelsen har orientert oss om prosessen og fremdriften og vært åpne, og det har vi satt stor pris på, sier Amini.

Han understreker hvor viktig en trivelig bolig er, når du studere.

- Du blir jo påvirket av hvordan du har det hjemme.  Hvis du ikke trives der du bor, går det ut over alt annet.  Mange av de gamle studentboligene er veldig slitt, og derfor er det så bra at det nå kommer 154 nye.   

 

Se bilder på Flickr

Nye studentboliger campus Ringerike

Fakta: 

12. august 2016 kan studentene flytte inn på splitter nye hybler.

De 154 hyblene fordelt på to blokker får alle eget bad.

Studenter som ønsker å bo her, kan søke om bolig allerede nå .

I den ene blokka er det 14 hybler som deler kjøkken. Her blir det fokus på fellesarealet med mange fasiliteter, som torg med møteplass og grønn hage.

Veidekke er entreprenør på prosjektet. Statsbygg har stilt tomt til rådighet, og det er Studentsamskipnaden i Sørøst—Norge som er byggherre.

Utformingen i massivtre er ment å representere østlandsskogene.

Parkeringsplasser legges under boligbyggene.

Leieprisen for en studenthybel vil ligge på under 5.000 kroner måneden inkludert strøm, internett og vann.

Les mer om de nye studentboligene på campus Ringerike, og finn den hybelen som passer for deg 

Hjemmesiden til Studentsamskipnaden i Sørøst-Norge

Hjemmesiden til campus Ringerike