Studentlivet blomstrer på Ringerike: – Du risikerer å ha det innmari fett

Med egen studentkro på campus, eget studentsamfunn, eget studentidrettslag og studentforeninger som drar på turer i både inn- og utland, er det vanskelig å ikke la seg rive med av campus Ringerikes levende studentmiljø.

– Studentlivet på campus Ringerike vil jeg beskrive som intimt, men mangfoldig, sier Maxim Gjerdalen Foray.

– Her er det mange studenter fordelt på en god blanding av ulike studieretninger. Du blir likevel fort kjent med fjesene i gangene, for vi har et aktivt studentmiljø på en ikke altfor stor campus.

– Bli med på fadderuka

Fadderuka er noe av det første du møter som student, og Maxim anbefaler deg å gripe muligheten med begge hender.

– Dette er uten tvil den enkleste og morsomste tiden å bli kjent med nye medstudenter på. Å dra på sosiale arrangementer med bare fremmede kan være litt skummelt i starten, men husk at de aller fleste er i samme båt som deg. De har kommet til et nytt sted hvor de kjenner få eller ingen fra før, så de aller fleste er veldig kontaktsøkende.

Under årets fadderuke blir det blant annet arrangert piknik med sandvolleyballturnering, stand-up-kveld, idrettsdag, ulike temafester, glow rave og bar-til-bar i Hønefoss sentrum.

– Mitt råd er å bli med på så mange arrangementer som du bare orker. Du møter sannsynligvs en haug med flotte folk, som du kommer til å ha det utrolig morsomt med i mange år fremover.

Faddere på USN campus Ringerike. foto.

Fadderne sitter klare for å ta imot alle nye studenter til studiestart. Husk å følge med på fadderukeprogrammet, slik at du får med deg alt som skjer den første tiden på campus Ringerike. (Foto: Fadderstyret i Ringerike).

Linjeforeninger

Som student ved campus Ringerike har du et rikt tilbud av studentorganisasjoner du kan engasjere deg i på fritiden.

– Det første du bør sjekke ut er om det finnes en linjeforening for deg, oppfordrer Maxim.

– En linjeforening er en studentorganisasjon som arrangerer faglige og sosiale aktiviteter for alle som går samme studieretning. Aktivitetene kan for eksempel være foredrag med tidligere studenter, bedriftsledere, quizkvelder eller julebord.

– Det kan være veldig nyttig å bli med i foreningen din, eller å delta på arrangementene, for her møter du også studenter som går på årskullene over deg. De har allerede en ryggsekk full av erfaringer fra studietiden, så det er ganske smart å få dem til å dele litt fra den.

USN-studenter fra campus Ringerike på foreningstur til Brussel. foto.

Jusforeningen ved campus Ringerike drar jevnlig på turer til utlandet. Våren 2018 dro denne gjengen til Brussel, der de blant annet besøkte kontorene til Europakommisjonen. (Foto: Jusforeningen ved USN).

Studentsamfunnet i Ringerike

I tillegg til linjeforeninger finnes det et eget studentsamfunn på Ringerike, som også driftes av studenter. Samfunnet er ansvarlig for en rekke arrangementer som skjer gjennom studieåret, som blant annet halloween-fest, filmkvelder, skiuketur til Hemsedal og studentkroa på campus – Joker’n.

– Joker’n er stedet, for å si det sånn. Her kan det bli rimelig tett og heftig partystemning, særlig når Studentsamfunnet arrangerer fellesfester for alle studenter. I tillegg arrangerer vi spill- og quizkvelder, og vi har som mål etterhvert å arrangere åpen scene hvor folk kan opptre solo eller med band.

– Det er viktig å understreke at festene, uansett om det er i fadderuka eller ellers i året, er for alle, også dem som ikke drikker alkohol. Her skal alle kunne slå ut håret og kose seg uansett.

s

På Joker'n finnes scene for å ha konserter, DJ-bod, dansegulv, beer pong-bord og plass til ca. 150 studenter. Maxim er her flankert av Sarusan Kulam, økonomiansvarlig for Joker'n og Kristian Lofthus, leder for studentkroa.

Med alle mulighetene som byr seg, skjønner Maxim godt at du som ny student kan oppleve overgangen til studentlivet som overveldende.

– Studietiden kan være ganske intens til tider, så det er naturlig at man bare får lyst til å bli inne på hybelen og slappe av innimellom. Likevel oppfordrer jeg alle til å trå ut av komfortsonen jevnlig. Om du blir med på det som skjer, risikerer du bare å ha det innmari fett.

– Husk at du går inn i en periode hvor du kan nyte fullt og helt det å være ung. Gjør deg selv en tjeneste ved å skape en studietid for deg selv som blir full av gode minner.

Studentlivet i Ringerike

– Når du bor i Hønefoss eller andre steder på Ringerike, lever du ganske tett på naturen. Samtidig som du har alle mulighetene en stor by kan tilby. Etter en lang dag på lesesalen er det ganske digg å ta seg en god tur ute i det fri, eller ta med engangsgrillen til Søndre park i byen. I helgene kan du dra på kafé, shoppe og arrangere bar-til-bar-tur med studievenner.

Maxim driver selv med sykling på fritiden, og forteller at idrettstilbudet rundt campus Ringerike er bredt.

– Her finnes det idrettstilbud både på høyt nivå og lavterskelnivå. Studentsamfunnet har også egne idrettstilbud innen fotball, ski og volleyball, som du bør sjekke ut. Også skal det etter planen åpne et treningssenter inne på campus 2. september.

Studentidretten i Ringerike arrangerer fotballtrening

Studentidretten i Ringerike arrangerer ulike treninger, som her under fotballtrening i AKA Arena i Hønefoss. (Foto: SiR).

Ringerike har også et variert kulturtilbud, der den nye kulturscenen – Gledeshuset – ofte er i sentrum av begivenhetene

– Enten det er konserter, stand up, quiz eller noe annet, så er det gjerne på Gledeshuset det skjer. Studentsamfunnet har også en avtale med Gledeshuset, så to ganger i året har vi større arrangementer for alle studentene der. I fjor hadde vi Halloween-fest og back-to-school-party, som begge var store suksesser. I tillegg bør du sette av tid til å se Hønefossrevyen. Da står hele byen på hodet, og omtrent alle studentene samler seg i sentrum til stor byfest.