Kunnskap til lunsj: Hvordan gjøre virkeligheten til en god historie?

Master i faglitterær skriving i samarbeid med Universitetsbiblioteket inviterer til foredrag med journalist og radiodokumentarist Kari Hesthamar. Hesthamar har lang erfaring med å skape magi i dokumentariske fortellinger. Sist ut er radiodokumentarserien Elefanten, der folk for første gang snakker høyt om noe de har holdt skjult, elefanten i rommet, - eller i livet.

• Dato: 24. januar 2019
  • Tid: kl. 12.30 - 13.15
  • Sted: Campus Vestfold, Universitetsbiblioteket, 2. etg.

Kari HesthamarKari Hesthamar (1971) er en norsk journalist og forfatter fra Hesthamar. Hun er utdannet journalist og har arbeidet i NRK siden 1996, de tre første årene i NRK Rogaland, senere i Radiodokumentaren på NRK P2 i Oslo fra 1999 til 2014, der hun har laget flere prisbelønnete radiodokumentarer. Hun har vunnet både Prix Italia, Prix Europa og Prix Radio. Hesthamar var leder for Radiodokumentaren fra 2011 til 2014. I 2008 utgav hun boken So long Marianne. Ei kjærleikshistorie (Spartacus) om Marianne Ihlens forhold til Leonard Cohen og Axel Jensen.[1] Boken har senere blitt oversatt til flere språk. Hesthamar jobbet i perioden 2014-2016 som reporter i dokumentarmagasinet Vårt lille land på TV2. Høsten 2016 ble hun ansatt som prosjektleder for podkast i NRK. Hesthamar var med på antologiene Flukt (Spartacus 2015) og SO LONG. Norske forfattere om Leonard Cohen (Falck forlag 2017). Hun var dramaturg på teateroppsetningen Hvem er den gale? om Arnold Juklerød, Teater Ibsen 2017. Regi Morten Cranner.

Kilde: Wikipedia