Kunnskap til lunsj: Møt dokumentarfilmskaperen Katja Høgset

Master i faglitterær skriving i samarbeid med Universitetsbiblioteket på Campus Vestfold inviterer til gjesteforelesning med dokumentarfilmskaper Katja Høgset.

07 Mar

• Dato: 7. mars 2019
  • Tid: kl. 12.30 - 13.15
  • Sted: Campus Vestfold, Biblioteket, 2.etg

Katja Høgsets siste dokumentarfilm, Fengslet og forlatt, gikk på NRK Brennpunkt i fjor, en film som vant Helseprisen 2018. Snart er hun igjen aktuell med kinodokumentaren Selvportrettet, om skam, kropp og kunst, produsert sammen med Margreth Olin, Espen Wallin og Speranza Film. Katja vil snakke om filmene, og ikke minst manusarbeid.

Katja Nørregaard Høgset er utdannet ved Høgskolen i Lillehammer og har arbeidet som dokumentarregissør siden 2014. Hennes eksamensfilm Jeg er best ble vist på Eurodok, Nordic Docs, og på kortfilmfestivalen i 2015 og hun har arbeidet i produksjonsselskaper som Speranza Film, Strix og ITV-studios, og som instruktør på filmbussen i Trøndelag. (Kilde: Norsk filminstitutt)