Krav og anbefalinger til IKT-utstyr

Fra høsten 2018 må alle ha egen datamaskin når de skal studere ved USN. Her får du informasjon om hvilke minimumskrav og anbefalinger vi har til IKT-utstyr ved undervisning og til eksamen. Noen studieprogram bruker spesiell programvare, dette kan ha betydning for hva slags datamaskin du må ha. Dette må du sjekke med det fakultet du skal studere ved.

Krav ved digital eksamen

Du skal ha med egen bærbar datamaskin (PC eller Mac) eller iPad på eksamensdagen. Digital eksamen kan ikke gjennomføres med Android nettbrett eller hybrid PC. Husk å ta med deg lader og evtentuelt mus.

Minimumskrav for bærbar datamaskin til bruk i undervisning og ved eksamen

Krav til datamaskin

• PC: Windows 10
  • Mac: OS X 10.10 eller nyere.
    • Merk: Enkelte studium ved USN baserer seg på Windowsprogramvare som gjør at det ved kjøp av Mac må etableres en windowsinstallasjon på maskinen ved hjelp av Parallels, Oracle Virtualbox, eller lignende systemer som gjør at både Windows operativsystem og Mac operativsystem kan være installert på maskinen samtidig. Dette må du sjekke med det fakultet du skal studere ved.
  •  iPad: iOS 7.0 eller nyere. Vi fraråder sterkt fra å bruke iPad på skoleeksamen da det er mange funksjoner som ikke er tilgjengelige på iPad men som tilbys på PC.

Krav til prosessor (CPU)

• Minimum i3 prosessor eller tilsvarende
  • USN anbefaler: 4 kjerner (f.eks. Core i5, AMD FX-8350 eller tilsvarende)

Krav til minne (RAM)

• 8 GB – Gjerne mer

Krav til lagring

• 256 GB HDD (helst SSD)

Andre minimumskrav

Krav til bærbar datamaskin for nettstudier

For nettstudier gjelder også minimumskravene nevnt tidligere i artikkelen, i tillegg til følgende minimumskrav:

Webkamera

• Ved noen studier er integrert webkamera godkjent, men vi anbefaler eksternt kamera for bedre kvalitet og mer fleksibel bruk.
  • Integrert kamera må kunne levere bilder i oppløsning 640x480 eller bedre
  • USN anbefaler: Eksternt USB-kamera med HD-oppløsning.
  • Det kreves eksternt webkamera i emner som har muntlig eksamen på nett.

Headset

• Headset, som bruker USB for lyd, med mikrofon eller kombinert bordmikrofon og høyttaler (viktig med ekkokansellering).
  • USN anbefaler: Tenk kvalitet når du kjøper headset.
  • Husk at dette skal være ditt verktøy som nettstudent i flere år fremover.

Linjeforbindelse

• Minstekrav: 5 mbps nedlasting, 1 mbps opplasting og 60 ms pakkeforsinkelse (Latency).
  • Det anbefales ikke å kjøre trådløst nett ved web-konferanser, men kablet nettforbindelse mellom PC/laptop og router.