FEIDE-tjenester

Feide er den nasjonale løsningen for sikker innlogging og datadeling i utdanning og forskning. Med Feide får brukere trygg og riktig tilgang til en rekke digitale tjenester med ett brukernavn og passord.


Informasjon om Feide-tjenester USN abonnerer på

Denne informasjonen gjelder for USN-brukerkonto der du velger Universitetet i Sørøst-Norge som tilhørighet ved innlogging via Feide.

Det er to viktige websider som gir deg nyttig informasjon om Feide. 

 • Den ene er https://innsyn.feide.no.  Denne siden er fin til å teste at alt er i orden med Feide-kontoen din. 
  • I fanen Mine data, finner du alle opplysningene som er registrert om deg i USNs brukerdatabase. 
  • I fanen Samtykkeadministrasjon får du oversikt over de Feide-tjenestene du har logget inn på og akseptert overføring av data til.  Her kan du også trekke tilbake samtykke for en eller flere tjenester hvis du ikke lenger har behov for å logge inn på disse.
  • I fanen Tjenester finner du en oversikt over de Feide-tjenestene USN abonnerer på.

    
 • Den andre viktige websiden er http://www.feide.no.  Her finner du generell informasjon om Feide, og i linken Feide-tjenester er det en oversikt over alle tilgjengelige tjenester. 

  Noen av disse kan USN abonnere på uten videre.  Andre trenger egen avtale, og noen er bare tilgjengelige for grunnskole og/eller videregående skole. 

  Hvis du ønsker tilgang til en Feide-tjeneste som USN ikke abonnerer på, så send en henvendelse til it-support@usn.no. Send gjerne med linken til innloggingssiden på den aktuelle tjenesten da dette forenkler behandlingen av forespørselen din.