Karen Lassen

Universitetslektor

Fakultet for humaniora, idretts- og utdanningsvitenskap
Institutt for friluftsliv, idrett og kroppsøving
Campus Vestfold (D1-16)

Ansvarsområder

  • Videreutdanning for lærere i mat og helse

Kompetanse

  • Klasseromsforsking/skolekjøkken
  • Matlagingsundervisning
  • Mathistorikk og mattradisjoner
  • Faghistorikk og fagdidaktikk

 

CV

Utdanning

  • 2013-d.d. Stipendiat. Universitetet i Sørøst-Norge.Tema: Undervisning på skolekjøkkenet
  • 1999 Hovedfag i ernæring, helse, miljø. Høgskolen i Akershus. Tema: Undervisning om mattradisjoner 
  • 1981 Faglærer i ernæring, mat og helse, 3-årig utdanning

Yrkeserfaring

  • 2010- d.d. Høgskolelektor mat og helse i videreutdanning, grunnskole- og barnehagelærerutdanning. USN
  • 2007-2010 Studieleder for førskolelærerutdanning ved Høgskolen i Vestfold
  • 2001-2007 Høgskolelektor i mat og helse ved Høgskolen i Vestfold. 
  • 1999-2005 Høgskolelektor ved Høgskolen i Akershus. Ulike tilsetningsforhold
  • 1990-2001 Selvstendig næringsdrivende – etablerkvinne i landbruket; gårdsturisme
  • 1983-2004 Faglærer. Holmestrand videregående skole. 

Nasjonale oppdrag

Leder av faggruppe for utvikling av Kjerneelementer i mat og helse 2017. Oppdrag fra Utdanningsdirektoratet

Deltager i utviklingen av kompetanseområdet naturfag, helse og bevegelse i ny Rammeplan for førskolelærerutdanningen 2012. Oppdrag fra Utdanningsdirekoratet