Randi Mork

Førsteamanuensis
Fakultet for helse- og sosialvitenskap
Institutt for optometri, radiografi og lysdesign
Campus Kongsberg (2.07)
Førsteamanuensis i Folkehelse og Arkitektonisk lysdesign. Har master i Folkehelsevitenskap og doktorgrad i visuell ergonomi med fokus på direkte blending på dataarbeidsplasser og hvordan dette påvirker mennesker både fysisk og psykisk. Svært interessert i koblingen mellom arkitektur, lys, farger og materialer, og påvirkningen dette har på menneskers helse og trivsel både ute og innendørs. Vi må designe gode, helhetlige og bærekraftige omgivelser og ‘rom’ for alle, og for å få det til er det essensielt med tverrfaglig samarbeid og innsats tidlig i prosjektene.

Ansvarsområder

Er programansvarlig på Bachelorprogrammet i Arkitektonisk lysdesign; ansvar for å utvikle faglig og pedagogisk kvalitet på studieprogrammet.

Emneansvarlig, underviser og veileder på Arkitektonisk Lysdesign i emnene 'Visuell ergonomi og universell utforming' (LYSVIS316), 'Digital prosjektering' (LYSDIG116), 'Bacheloroppgave' (LYSBAC316).

Emneansvarlig, underviser og veileder på optomteri i masteremnet 'Visual ergonomics' (MAKM319) og underviser på bacheloremnet 'Synsrehabilitering og visuell ergonomi' (OSVE3021)

Er verneombud på instituttet, IORL

 

Pågående prosjekter:

  • Skriver oversiktsartikkel om Universell utforming og belysning; med fokus på eldre og personer med nedsatt synsevne.
  • Hovedveileder på masterprosjekt som omhandler belysning i kommuniskasjon for tegnspråklige
  • Er årlig involvert i kurs og workshop på Eikholt - ressurssenter for døvblinde - som omhandler belysning, kontraster, filter og luminansforhold i omgivelsene for personer med kombinert sansetap. 

Kompetanse

Interesse- og undervisningsområder: Folkehelse, arbeidsplassbelysning og visuell ergonomi, blending og balanserte luminansforhold, visuell komfort og trivsel, universell utforming og design av omgivelser 'for alle', steds- og byutvikling, luminans- og fargekontraster, fargelære, persepsjon, samt sosial og biologisk bærekraft.
Evidensbasert kunnskap, skriving og veiledning av bacheloroppgaver.

CV

Utdanning:

  • Bachelor i fysioterapi (HiT)
  • Master i Folkehelsevitenskap, men fordypning 'Helse i planarbeid' (NMBU)
  • Doktorgrad i visuell ergonomi (NMBU / USN)

Kurs:

  • Prosjektering av belysning; Lysberegning og DIALux evo; Fargesetting; Fargebruk, kontraster og universell utforming

Publikasjoner i Cristin