Ta master med lønn i studietiden

Andreårs-industrimasterstudent Malin Guntveit og tredjeårsstudent Halvor Røed Jensen er ansatt 50 prosent hos Semon Devotek mens de tar master. Begge jobber med prosjektet Yeti, et autonomt snøbrøytesystem som skal brukes på flyplasser.

USN har ledige stillinger gjennom Industrimaster-programmene i Vestfold og Porsgrunn. Søknadsfrist 1. april. Ta en mastergrad samtidig som du jobber.

I vårt treårige masterprogram er du ansatt femti prosent i en bedrift, samtidig som du studerer. Ukebaserte samlinger gjør at du kan jobbe hvor som helst i hele Skandinavia, og samtidig studere på campusene i Kongsberg, Porsgrunn og Vestfold.

Studietilbud høsten 2018:

Industrial IT og Automation (Porsgrunn)

Maritime ledelse (Vestfold)

Mikro- og nanosystemer (Vestfold)

Systems Engineering (Kongsberg)

Til sammen er det nå 40-50 ledige stillinger for deg som studerer på Kongsberg, i Porsgrunn eller Vestfold.

Bilde med bedriftspartenere i Industriakademiet

Bedrifter, tidligere studenter og HSN har svært gode erfaringer med denne måten å gjennomføre studier på, gjennom vår master i Systems Engineering på Kongsberg. Der har denne modellen vært brukt siden 2006.

Studentprosjekt ble til bedriftssatsing

Semcon Devotek på Kongsberg har hatt 11 industrimasterstudenter siden oppstart av programmet. Flere av disse jobber med et autonomt snøbrøytesystem som skal brukes på flyplasser. I mars skal to brøytebiler for første gang demonstrere autonom kjøring i koordinasjon. Prosjektet har vært et studentprosjekt siden 2013, men utviklet seg til å bli et stort satsningsprosjekt i bedriften.

– Det er spennende å være i en reell ingeniørjobb som en integrert del av masteren. Jeg tilegner meg kunnskap fra skolen som jeg kan bruke direkte i jobben, men også motsatt. Det er en helt unik mulighet for oss ingeniører, sier Malin Guntveit, andre års industrimasterstudent.

Industrimaster-student Malin Guntveit sammen med mentoren sin Jose Pinto.  Foto

Du blir attraktiv for bedriftene

– Industriakademiet er viktig for industrien. Akademiet får mer praksis inn i utdanningen, og på denne måten utdanner vi etter næringslivets behov. Forskningen blir mer global, og studentene går raskere i jobb, sier CEO i Kongsberg Gruppen, Geir Håøy.

Næringslivet er med på å påvirke utdanningen. Industrimasteren utvikles og gjennomføres i nært samarbeid med næringen det utdannes for. Reelle caser fra den enkelte bedrift og student tas med inn i klasserommet.

– Vi kan hjelpe til med å utvikle talenter samtidig som vi får oppdatert kunnskap vi kan dra nytte av, sier partnerbedrift TechnipFMC.

Enestående studiemodell

– Denne studiemodellen setter et eksempel. Jeg er sikker på at det vil komme mange suksesshistorier fra studentene på USN Industriakademi, sier statssekretær Bjørn Haugstad i Kunnskapsdepartementet.

– Samarbeid mellom arbeidslivet og akademia, både på institusjons- og studieprogramnivå, legger til rette for høyere kvalitet og mer relevans i utdanningene. Industrimasteren ved Universitetet i Sørøst-Norge er et fremragende eksempel på dette. NHO ønsker flere slike tilbud velkommen, sier kompetansedirektør Are Turmo i NHO.

Fakta

Siden 2006 har USN Industriakademi utdannet masterstudenter i Systems Engineering på Kongsberg.

Fra høsten 2018 tilbys masterutdanninger innen:

Mikro- og nanosystemteknologi og Maritim ledelse i Horten.

Industriell IT og Automatisering i Porsgrunn.

Systems Engineering i Kongsberg.

Foreleserne på akademiet kommer fra USN, NTNU, Stevens Institute of Technology i New Jersey og Twente University i Enschede, samt industrien, deriblant tidligere toppledere