Ringeriks-studenter står sammen

Fotnøyde og aktive studenter på campus Ringerike. Foto: Jan-Henrik Kulberg
Fotnøyde og aktive studenter på campus Ringerike. Foto: Jan-Henrik Kulberg

Nå har også master og markedsføringsstudentene på campus Ringerike fått egne foreninger. Alle linjeforeningene står sammen om fagdag 7.mars.


- Vi vil lage et fellesskap for masterstudentene. Det er lettere å lykkes med studiene når du har folk rundt deg, sier Sara Salterød (2. året master i markedsføringsledelse) og Hanna Vigebo (1. året master i strategi- og kompetanseledelse).  

De er leder og nestleder i den nye masterforeningen Masterify med åtte engasjerte studenter i styret. Sara stiftet foreningen i august i fjor, sammen med Diana Olsson.

Små forhold gir kvalitet

Foreningen hadde akkurat bedriftsdag for masterstudenter. De fikk mange gode tilbakemeldinger fra bedrifter på Ringerike, som syntes det var verdifullt å få kontakt med masterstudentene på campus.

- Særlig første semester kan oppleves som tøft, når du tar en master. Det er mye som skal gjøres, og mye å sette seg inn i.  Det hjelper å bli kjent med andre studenter. Gjennom foreningen kan vi dele kunnskap med hverandre, og du føler at du ikke er alene, sier Sara. Hun er opprinnelig fra Sverige, men sier campus Ringerike nesten har blitt som et hjem.

- Det er små forhold her, og det gjør at det blir mer kvalitet i utdanningen. 

F.v: Sara Salterød og Hanna Vigebo tar master på campus Ringerike. Foto: Jan-Henrik Kulberg

Fått nye venner

Hanna kjente ingen da hun flyttet til Hønefoss.

- Jeg tok bachelor på BI i Nydalen, men trives veldig godt her. Det er en veldig koselig campus. Du trenger ikke avtale å møte noen. Jeg har aldri gått inn på skolen uten å si hei til noen. Klassemiljøet er også så intimt, at det alltid er rom for å spørre læreren.

I tillegg til felles fagdag, jobber foreningen med arrangementer på studentkroa Joker’n og en staselig vitnemåls-seremoni til våren i samarbeid med Auri Sacra Fames, linjeforeningen for studenter på økonomi og ledelse..

Arrangerer eksamensøving

Mercatus er den nye linjeforeningen til markedsføringsstudentene på campus Ringerike. 

De hadde kick-off på Joker’n 1. februar med 120 stykker.  Foreningen ble stiftet i januar av Lijana D, Maria Samuelsen , Kristian Lofthus, Joakim Sortevik, Kjetil Wachter og Maxim Gjerdalen Foray.

F.v: Maxim Gjerdalen Foray og Lijana Demendziunaite vil arrangere eksamensøving for markedsføringsstudentene. Foto: Jan-Henrik Kulberg

- Vi ser veldig fram til fagdagen 7.mars. Målet er å få tidligere studenter tilbake på campus, og vi jobber spesifikt med å få bedrifter som skal snakke om markedsføring, sier leder Maxim og markedsføringsansvarlig Lijana. De drar også i gang en kveld med eksamesøving i april, lagt opp som en konkurranse der studentene kan vinne premier.

- Vi gjør det som en Kahoot (spillbasert læringsplattform, basert på flervalgsoppgaver/quiz). Litt av poenget er å gjøre det underholdende og sosialt, løsne litt på eksamensnervene, og gjøre folk litt mer trygge før eksamen, sier de to som begge går første året på bachelor i markedsføring.

Må kunne samarbeide

- Målet vårt er å inkludere alle som studerer markedsføring. Det er jo et skikkelig spennende fag. Ringerike skal være det beste stedet å studere markedsføring. Det vi ønsker å skape, er det aller beste miljøet. Men vi vil jo samarbeide med alle de andre også, og på kick-off var alle invitert. Sånn er det i arbeidslivet også. Man må kunne samarbeide med andre, sier Maxim som har vokst opp på Ringerike og satser hardt på sykling ved siden av studiene.

Lijana kom til Hønefoss fra Sandefjord, og sier det er et bra sted å studere.

- Jeg er veldig fornøyd med det sosiale miljøet her. Derfor vil jeg gjerne bidra selv også. 

F.v: Embla Rusdal og Mathilde Kongstein Jacobsen tar med jusstudentene på Ringerike til Brussel. Foto: Jan-Henrik Kulberg
Studietur til Brussel

Mathilde Kongstein Jacobsen leder Jusforeningen ved HSN. De ble stiftet våren 2016, og har dermed holdt på lengst. Hun har hjulpet markedsføringsstudentene i gang med sin forening.

- Vi har fått bra rutiner nå, og har aktiviteter gjennom hele året. Vi har fått mange flere medlemmer, og delt oss i faglige og sosiale grupper. Det gjør det enklere å planlegge aktiviteter. Helt siden etableringen har vi snakket om en studietur, og 28. februar drar 26 studenter på studietur til Brussel, forteller Mathilde som går tredje året på bachelor i jus og ledelse (nå omgjort til bachelor i forretningsjus og økonomi).

Embla Rusdal fra andre året på bachelor i jus har planlagt turen sammen med Habiba Ismail.

- Det blir fem dager i Brussel med faglig program hver dag. Vi satte opp en liste over hva vi hadde lyst til å gjøre, tok kontakt med EU-kommisjonen og ba om et eget program som er relevant for oss, sier Embla.

Hun og Mathilde håper turen vil gi økt engasjement og samhold blant jus-studentene.

- Vi har jo ikke så mye praksis i studiet, så det å få se jusen i praksis i EU blir bra.  Vi kjører også prosedyrekonkurransen i Ringerike Tingrett i disse dager, den har blitt et fast arrangement for oss.

Linjeforeningene på Facebook

Auri Sacra Fames, foreningen til studentene i økonomi og ledelse feiret sitt årsjubileum med å gjenta suksessen fra i fjor, med en beerpong-turnering for
alle skolens studenter.

Leder Markus F. Brevik sier:


"Arrangementet ble en stor suksess, med over hundre oppmøtte. Jeg er imponert over næringslivet lokalt, som støtter så godt opp mot studentene med sponsing og rabaterte priser for student-arrangementer. Det skjer mye i linjeforeningen for tiden.

Jeg kan røpe at målet for foreningens planer er å skape et mye tettere bånd mellom lokalt næringsliv og studentenes utdanning. Et annet mål som foreningen har brent for siden starten, er å skape et tettere bånd mellom alle årskullene fra første til femte på tvers av bachelor- og masterløp."

 

Debug, foreningen til IT-studentene på campus Ringerike er rundt halvannet år gammel.  

Avtroppende leder Erlend Hall sier:


"Vi er glade for å se at det er såpass mye engasjement på campus Ringerike. Linjeforeningene bidrar positivt til miljøet på tvers av studieretningene.
Våre to siste arrangementer har vært i form av LAN-party med gratis pizza og turneringer med premier.

Nå fremover har vi blitt enige om å jobbe med å knytte oss nærmere til IT-bedrifter. Bedrifter er generelt interessert i å være tilstede hos utdanningsinstitusjoner, fordi det er nettopp der de kommer i kontakt med mange av deres fremtidige arbeidstakere. Vi kan invitere dem bort hit for å tilby studentene et faglig tilbud og spennende temaer, så kan studentene på sin side komme i kontakt med næringslivet."
 

Fagdag

Onsdag 7.mars arrangerer de fem linjeforeningene fagdag på campus Ringerike.

Der inviterer de inn bedrifter fra sine fagfelt til å holde presentasjoner og foredrag.

Finn ditt studium

HSN Handelshøyskolen tilbyr bachelor- og masterutdanninger innen en rekke fagområder, samt en ph.d.-utdanning i Marketing Management. I tillegg har vi flere årsstudier og mange videreutdanningsstudier.