Studier Finn studier Videreutdanning Søknad og opptak Studie- og emneplaner Utveksling til utlandet Praksis Vi hjelper deg med studievalget Studiestart Utdanning med lønn Studentliv Livet som student Bolig og velferd Muligheter under studiene Tilrettelegging og studentstøtte Forskning Forskningsgrupper og senter Barnehage, skole og høyere utdanning Friluftsliv, idrett og kroppsøving Helse og velferd Humanistiske fag Kunstnerisk utviklingsarbeid Maritim virksomhet Natur, helse og miljø Naturvitenskap Synsvitenskap Teknologi Tradisjonskunst og praktisk- estetiske fag Økonomi, ledelse og regulering Oppdragsforskning Doktorgradsutdanning Våre ph.d.-utdanninger Ph.d.-handbok Stipendiatsiden Disputaser Doktorkreering Industriforskerskolen i komplekse systemer Strategiske forskningsområder Demokrati, samfunnsorganisering og styring Energi, klima og miljø Fremtidens helse og velferdstjenester Oppvekst, tilhørighet og livsmestring Regional verdiskapning Forskningsformidling Lørdagsuniversitetet Forskingsdagane Forskningsforedrag på bestilling Forskningstimen Prosjekter Prosjekter finansiert av Forskningsrådet Fremragende sentre EU-finansierte forsknings- og innovasjonsprosjekter Andre prosjekter Internasjonale utdanningsprosjekter Ekspertliste FoUI-eksperter Publisert forskning Om USN Organisering Organisasjonskart Leiinga Styret Råd, utval og ombod Fakultet Strategi og visjon Biblioteket IT-tjenester Brukerveiledninger Kvalitetssystemet Rutiner og arbeidsbeskrivelser Si ifra Regelverk Beredskap og krisehandsaming Campusene Ledige stillinger Kontakt oss Tilsette Presse Toppledelse Ekspertliste Samarbeid med oss Campusene
en Meny close

Idéer til masteroppgaver om bærekraft

Er du snart i gang med masteroppgave og lurer på hva du skal skrive om? Ønsker du å skrive en oppgave om bærekraft? Eller ønsker din bedrift, organisasjon eller offentlig virksomhet å melde inn aktuelle problemstillinger koblet til bærekraft, som dere ønsker å få hjelp til?

36

 

For deg  som  student

Er du snart i gang med masteroppgaven og lurer på hva du skal skrive om? Ønsker du å skrive en oppgave om bærekraft?

Her har vi samlet aktuelle temaer og problemestillinger fra samarbeidspartnere som kan være interessante. Hvis du ønsker å sjekke ut dette litt nærmere, ta direkte kontakt med personen som står oppført.

 

Norsk Elbåtforening

Norsk Elbåtforening har behov for følgende oppgaver

  1.  Politikk og offentlige reguleringer/stimuleringstiltak på området 
  2.  Alt som har med relevant teknologi- og infrastrukturutvikling 
  3. Alt som har med undersøkelser rettet mot utfordringer og hindringer for en videre utrulling av el-båter helst med fokus på aktuelle løsninger på disse utfordringene. 
  4. Oppgave relatert til nettverksfunksjonen, organiseringen, informasjonen og kommunikasjon i foreningen.

Høres dette interessant ut for deg? Ta kontakt med jonathan.hall@faerder.kommune.no i Norsk Elbåtforening.

 

Odd Ballklubb

 Odd Ballklubb har behov for følgende oppgaver:

  1. Kartlegge transportmønsteret til publikum på stadion, og muligheter for påvirkning i mer bærekraftig retning.
  2. Kartlegge behov og kostnader og fremgangsmåte ved en overgang fra kunstgress til naturgress.
  3. Energieffektivisering knyttet til vinterdrfit og flombelysnming under kamp – både med tanke på solcelkleanlegget, batterilageret og oppvarming fra fjernvarme.

Høres dette interessant ut for deg? Ta kontakt med Marit@odd.no i Odd Ballklubb.

For virksomheten din

Dersom dere har aktuelle problemstillinger knyttet til bærekraft som dere ønsker å få hjelp til å jobbe med, er dette en gyllen mulighet.

Hvert år er det flere hundre studenter ved USN som skriver masteroppgaver og er på jakt etter relevante problemstillinger. Interessen for relevante oppgaver innen bærekraft øker.

Universitetet har etablert en idebank. Din bedrift, organisasjon eller offentlig virksomhet kan melde inn aktuelle problemstillinger og tematikk som dere ønsker å få hjelp til å se nærmere på.

Dette er en vinn-vinn-løsning hvor dere kan få undersøkt aktuelle problemstillinger og studentene får mulighet til å jobbe med relevante prosjekter i tett samarbeid med arbeidslivet.

Innspill fra alle bransjer og fagområder er aktuelle innenfor økonomisk-, sosial- og miljørelatert bærekraft.

Trenger din bedrift en masteroppgave?

Representerer du en virksomhet som har aktuelle masteroppgaver du ønsker å formidle, send en e-post til Senter for bærekraftig omstilling.

Stipend

keyboard_backspace Alle masterstudenter ved USN kan søke masterstipend.